8 mei 2011

Moederdag

Met een lekker gevoel fiets ik thuis weg. Om sinds lange tijd m’n maat weer thuis op te pikken, die de laatste tijd mij op haalde om even warm te rijden, maar nu omdat het Moederdag is eerst zijn vrouwtje wil verrassen (verwennen). Dus met een lekker temperatuurtje en soms al een lekker zonnestraaltje kom ik daar aan. Ronald en Vincent zijn er ook al en ook Vincent’s zijn vriendin is van de partij om tot Rijsbergen mee te rijden, daarna in Zundert te gaan spinnen en vervolgens Vincent en de rest uit Gilze in Galder weer op te pikken om mee naar Gilze te fietsen. Enfin bij Van Boxel vertrekken we met zo’n 12 man, de jongens uit Etten-Leur zijn er niet bij, behalve Nico dan, want die wist te vertellen dat ze er niet bij waren ivm Moederdag. Dus met een “klein” groepje opweg. Maar zo als altijd sluiten er diversen onderweg aan, zoals de jongens uit Baarle. Behalve vandaag, was alleen Robbie Marinus er maar bij, de rest niet vanwege Moederdag. Ook Hans van Eil sloot aan, de rest van Chaam was er niet bij, want het was Moederdag. De Gilzenaren waren ook maar met een paar man, juist Moederdag. Maar zo alles bij elkaar toch nog een mooie ploeg van 25 man. Met een beetje tegenwind lekker toeren, met veel vogelgeluiden of was het toch het fluitje ! Wat mij opviel was dat er vaak een man of 4/5 tegelijk van de kop afging bij de wissels, wat het zeer onrustig maakte vooral om deze extra wisselaars dan weer ergens tussenin gingen rijden en niet achteraan sloten. Suggestie; Even 100 meter op kop in je eigen tempo en dan doordraaien tot achter en als je het wat zwaarder hebt gewoon even aan je buurman vragen of je uit de windkant mag rijden. Er zijn sterke jongens genoeg. Ik zeg wel jongens maar wie er ook met de week sterker wordt is onze dame in het peleton “Carlien” daar gaat Eric nog een zware kluif aan hebben aan het eind van het seizoen. Verder geen bijzonderheden alleen nog dat Hans van Eil in Alphen naast mij kwam rijden en al kapot zat, moest in Molenschot ander wiel steken en heeft tot Alphen moeten bikkelen om bij te komen. “Maar ja Hans, daar wordt je sterk van”. Dan nog even de finale, dat wat ik een mooi stukje vind in onze toch al leuke zondag ronde. Even lekker jezelf zeer doen, lekker kapot gaan, je even uitleven op de fiets. Dat was het vandaag wel. Net de bocht om, de Meerleseweg op zag ik al een groepje van 4 man gaan. Zoals altijd Rene Janssen erbij, ook dacht ik Raymond te zien, die vandaag weer eens op zijn crossfiets was, en daar ook zeer verdienstelijk mee meekan. Dat wordt even gasgeven om aan te sluiten, omdat mijn snelheid nogal hoog lag, en het lekker voelde, besloot ik een beetje door te trekken. Wat uitmonde dat ik om de bocht richting Chaam, alleen kwam te zitten, dan maar kijken hoelang ik dat volhoudt. Bij het opdraaien van de Oude Bredasebaan krijg ik nog versterking van gastrijder Bart “17 jaar”, die alleen de sprong heeft gemaakt. Helaas konden we de samenwerking niet helemaal vinden en werden we teruggereden door het peleton. En kon Rene Janssen met een lange eindsprint Vinny met een half wieltje verslaan. Ikzelf toch nog 3de. Bij de koffie alles nog eens uit de doeken gedaan, maar niet voor lang want iedereen moest op tijd naar huis. Voor jawel MOEDERDAG.

Bartje

Geef een reactie

Sluit Menu