10 juli 2011

Heerlijk zo’n zondag ochtend! Zo rond 12.00 thuis gekomen van “Knooppunt” en na een bakkie koffie en wat brood (met geitenkaas) achter de pc met een stukkie muziek op (Pat Travers; Go For What You Know Live uit 1979 met het magistrale nummer “Stevie”) aan de slag voor het verslag. Vrouw en kinderen zijn toch op pad dus versterker nog een stukkie verder open geschroefd.!

Hoe begint deze dag? Anders dan anders in ieder geval want zo rond 07.10 ging de telefoon, Kees van Boxel aan de lijn met de mededeling dat beide bussen in Gilze staan en dat hij ook Christ al had geïnformeerd. Geen bus dus dan even snel wat fiets vrienden ge-sms-ed om reserve spullekes mee te nemen; wat eten naar binnen gewerkt en op pad naar de Fietszaak.

Met in gedachte dat deze zondag gelijk viel met het Gilzer weekend; vakantie periode en nog wat Marmotte renners die aan het bekomen waren verwachte ik geen grote opkomst. Klopte dus ook en met zo’n 10 renners gingen we op pad; sommige nog met zware benen van de zaterdag (o.a Raimond) Verder afspraak gemaakt om bij stukken allen te stoppen maar gelukkig is dit niet nodig geweest. Ook weer leuk om te zien dat Rene (net terug van een vrienden weekje Pyreneeën) en Marc (Marmotte in de benen) zich weer lieten zien. Ook Toon van Riel was er weer bij; hoefde deze keer niet voor het zingen de kerk in (of uit) dus al dansend schommelde hij in de groep mee.

Het tempo was van het begin af aan al meer dan behoorlijk; van warm rijden is ook geen sprake meer van (ja, indien men onder 34 km in het uur warm rijden verstaat) Ook waren de kopbeurten gezien de kleine groep langer dan normaal maar ook hier geen klagen; een ieder deed zijn deel! Onderweg nog Rien, Ton en verderop Rob opgepikked zodat we uiteindelijk met 15 de ronde deden. Het weer was bijna ideaal, zonnetje en niet teveel wind. Onderweg sloten nog wat gastrijders aan (krijg soms het idee dat we een toeristische attractie zijn) waaronder een “breje” uit Gilze met een zwarte Merckx. Buiten Alphen nog moeten slalommen tussen de verkeersborden en de wakken in de weg maar hier ook allemaal zonder kleerscheuren uitgekomen.

Na op de rooie weg rechtsaf gegaan te zijn leek het of we al met een pre-finale bezig waren daar de snelheid tussen de 36 en 40 schommelde. Bij het opdraaien naar de weg naar Mjeel ging als verwacht Tonnie S. er van door; de rest volgde min of meer in de wetenschap dat deze ontsnapping toch geen leven beschoren had. (wat dus ook klopte) Tonnie werd ruim voor Grazen al weer ingelopen waarna het gehele pak de draai richting de Ericaweg maakte. Hier werden links en rechts nog wat pogingen gedaan maar het was wachten op het echte werk. En ja, met nog zo’n 1 kilometer te gaan kwamen Rob en Rene naar voren geschoven met in het wiel Berry en ondergetekende (en die breje uit Gilze op zijn Merckx zat hier ook bij) Ton van der Velden had keurig zijn werk gedaan voor Rob. Rob was dus als eerste die bij Raimond in de tuin zijn wiel over de lijn drukte gevolgd door de rest. Bij Knooppunt aangekomen stond de koffie al klaar en in een heerlijk zonnetje werd er nog wat nagebuurt (over sponsors; vrouwelijke maand perikel schema’s; vakanties en de voetkietelbeurtmassage van Rob met overnachting) Maar op tijd weggegaan want de meligheid kreeg de overhand. (kwaai spul zo’n mazout)

Joost

(oh ja, we hadden dus met dit groepje toch mooi 35km gemiddeld gedaan met een persoonlijke top van 54,1km in het uur!)

En verder namens Ton van der Velden: 31 juli op het overdekte schoolplein in Galder tijdens de kermis zijn dochter’s band, de Willemsband om 16.00 en daarna Stiletto om 18.00.

Geef een reactie

Sluit Menu