30 april 2010

Aanwezig ; RvB, FB, LvE, RG, MH, NkP, RK, RM, BM, KON, RvR, JR, (Ronald Pagen)

Hoe onvoorspelbaar kan fietsen zijn..

Vandaag een vrij magere opkomst, waarschijnlijk doordat een aantal van onze leden f Koninginnenacht nog in hun hoofd hadden zitten f doordat het oranjegevoel met het gezin gedeeld ging worden.

Beiden goede redenen lijkt me.

Door gebrek aan communicatie met munne maat fiets ik s ochtends in mn eentje richting de fietsenzaak in Galder. Tijd genoeg dus om mezelf en de weersomstandigheden te analyseren.

Zware benen ; heb ik de woensdagavondrit nog niet goed verteerd ? Of ligt het aan het drankmisbruik tot t diep in de nacht na dat ritje ?

Feit is dat ik een erg klein verzetje eigenlijk al wel groot genoeg vind. Bewolkt weertje, lichte motregen en straffe wind pal op kop. Aha ! Pal op kop ; laat dat dan maar de reden zijn van mijn klein verzetje, troost ik mezelf. Ik rijd vervolgens over de finale-kilometers richting Strijbeek en bedenk alvast dat degene die hier straks alleen voorop komt te zitten waarschijnlijk een vogel voor de kat zal zijn. Lang verschuilen dus (mij overigens wel toevertrouwd 😉 ) is het devies !

Zo dat zit in het hoofd. Nu het deelnemersveld maar eens aanschouwen. Vandaag is Etten-Leur het sterkst vertegenwoordigd. Hebben ze het ploegenspel al goed onder de knie of is die grote Nanko in zijn uppie al sterk genoeg ? Laat ik maar eens in zijn wiel starten, want een betere windpakker kun je jezelf niet wensen. Heerlijk is dat, echt een groot verschil om bij zo n of bij ,voor mij altijd, kleinere clubgenoten in het wiel te zitten. Wat valt verder op ? Een wel ongekend lange kopbeurt (tot voorbij Bavel !) van Bartje. Zo, die is dus sterk vandaag. Ronald fietst ook steeds gemakkelijker trouwens en dat zijn ook nog eens teamgenoten. Gelukkig zie ik dat munne maat heel soepeltjes meepeddelt en zelfs regelmatig de windkant opzoekt om op deze manier de iets minder sterke jongens een betere positie te gunnen. Erg nobel maar kun je deze energie niet beter gebruiken straks in de finale, fluister ik hem toe. Ik voorzie nl een hoofdrol voor onze gewaardeerde secretaris op deze dag. Straks moet hij het wiel van die grote uit Etten-Leur in de gaten houden en hem vervolgens op de streep gewoon 😉 verslaan. Nu alleen nog het ritje rijden, maar voor mij is het al wel duidelijk

Duidelijk niet dus !!

In Baarle-Nassau kwakken zowel Ren van Bakel als Lous tegen het asfalt. Iedereen weet het eigenlijk wel ; de eerste regen na een langere droge periode geeft altijd een glad wegdek. Niet dat we nou zo onbeschoft hard door die bocht vlogen, maar vooral pech.. Ren komt er nog met een gescheurd stuurlintje vanaf maar munne maat is er slechter aan toe. Naast imago-schade zal hij het de komende weken met een sleutelbeenbreuk moeten stellen, zo blijkt na onderzoek in het ziekenhuis.  Beterschap en een voorspoedig herstel jongen !

Geschrokken en met een ander gevoel wordt de tocht vervolgd, want de tour wacht op niemand hoor ik Mart Smeets in juli wel eens zeggen.

We hebben op deze koninginnedag voor de eerste keer het parcours verlegd zodat het slechte stuk Ulicoten-Meerle niet meer bedwongen hoeft te worden. Mede gezien de reacties achteraf voor herhaling vatbaar dunkt mij.

De zware wind-finale brengt uiteindelijk de drie sterksten (Nanko, Bart, Ronald) samen op kop. Twee strijkijzers (met respect gesproken hoor !) uit Gilze tegen een sterke beer die normaal gezien de rapste zal zijn op de meet. Om beurten demarreren dus voor Bart en Ronald, want hoe dichter je zo bij de finish komt hoe kleiner de Gilzer kansen worden. Dit hebben ze zich echter pas gerealiseerd n de streep, zo vertrouwde Ronald me toe

En hiermee is dus de eerste Etten-Leurse overwinning (misschien zelfs wel uit de gehele van Boxel historie ?) een feit. Nun dikke Proficiat !

Onder het genot van een oranje tompoes ( bedankt Peter !) is vervolgens deze ,dus toch weer onvoorspelbare, rit gevalueerd.

Richard