4 juli 2010

Na enkele tropische dagen en nachten, eindelijk weer een ochtend met een aangename buitentemperatuur om op de fiets te stappen. Om 8 uur is er niemand te zien bij het verzamelpunt.

Wel zie ik nog net dun Hennie de bocht omdraaien, hij zal wel haast hebben, anders had hij wel even gewacht?! Normaal gesproken komen we hem pas tegen als we op de Bavelseweg zijn, maar dat is dan pas na 8 uur! Dus dan maar alleen richting Ulvenhout . Vol goede moet vertrek ik rustig (+/- 32 km/h) richting het zwart-rode peloton.

Plots hoor ik dun Hennie aankomen een blijkt Ronald er ook nog bij te zijn. Dan maar even aanhaken en maar niet rustig in-fietsend richting Ulvenhout. Al snel blijkt dat Ronald een tempo alla Rene Janssen vanuit koude start niet schuwt. Dat zit volgende week wel goed met de tijdrit! Na 1 kopbeurt hou ik het voor gezien, en besluit het rustige tempo weer op te pakken en kom ook zo de groep in Ulvenhout wel tegen.

Eenmaal aangesloten blijkt dat de opkomst opnieuw OK is. Zo’n 24 clubrenners en 3 gastrijders, maken het peloton voor de bus, met chauffeur Kees, het aanzien waard.

Voor zover ik het kan zien, zijn de tijdritrijders voor een top 10 klassering van volgende week, allemaal aanwezig. Ook signaleer ik dat er niemand met een fluit aanwezig is, dat gaan we nog wel merken vandaag, een week voor de tijdrit, dacht ik.

Onderweg pikken we Rob Kusters nog op, hij had een zware avond en nacht gehad, op een of ander feestje in Baol, werd verteld. Maar op halve kracht is Rob nog steeds een te kloppen kandidaat tijdens de eindsprint.

Het is tijdens de rit goed te merken wanneer de tijdrijders, al dan niet met stuurtje, op de kop van het peloton zitten. Het tempo is dan achter in de groep, vooral na een bocht, gelijk aan dat van de finale, zo lijkt het soms. Maar in deze tijd van het seizoen kan iedereen goed volgen en wordt er volgens mij geen wanklank geleverd.

Plots duikt er in een bocht voor de Reuver een vrachtwagen van Campina op. Dat ging maar net goed!! Bijna het halve peloton onder dit gevaarte en er klinken enkele onverstaanbare woorden uit de mond van deze zondagstrucker??. Het is opnieuw stevig doortrappen achterin om weer aan de staart van het peloton te komen, de eerste zijn immers al weer op volle snelheid.

De rit wordt gekenmerkt door een kortere aanvlieg route richting de finale. Als eerste wordt het groot Bedaf afgesneden, er wordt hier aan de weg gewerkt. Ook de Rooie weg wordt vermeden. Er ligt een nieuwe split laag overheen, naar het schijnt. Dat kan volgende week nog wat gaan worden?!

Al voor Ulicoten is de finale begonnen zo lijkt het. Met 40+ de kom in en de bocht door richting Chaam.

Hier breekt al snel het peloton in 2 stukken. Ongeveer 15 man gaan alleen naar de eindstreep. In de volg groep wordt geen samenwerking gevonden en er kan dus geen aansluiting meer komen.

Opeens zie ik dun Hennie opnieuw de bocht ingaan, richting Chaam nog wel. Zou hij de weg niet weten, dacht ik nog. Maar hij moest naar huis om de verjaardag van zijn vrouw te gaan vieren. Vandaar dat hij vanochtend niet kon wachten.

In de kopgroep zijn inmiddels 2 man ontsnapt. Vincent en Tonnie v/d Velden gaan nog even een training voor de tijdrit afwerken. Vincent is uiteindelijk de sterkste en pakt zo de overwinning. Dat is een mooie opsteker voor volgende week.

Op de weg naar het Knooppunt komt plots Ronald Kokx voorbij. Hij was al ver voor Alphen lek gereden maar is niet meer bij het peloton kunnen komen. Ondanks zijn inspanningen (goede training!!) en doordat Kees wel de Rooie weg opgedraaid is, heeft hij zo een grotere ronde gereden.

Tevreden komt iedereen weer aan bij het Knooppunt in Galder, alwaar de koffie klaar staat en de ronde nogmaals gereden wordt.

Johan

En voor de geïnteresseerden lees bijgaand programma van de

TIJDRIT van as Zondag

We vertrekken om 8 uur in Gader en rijden tot Ulvenhout tot de eerste Rotonde de normale route.
Hierna gaan we Rechts af en rijden via Chaam zo kort mogelijk naar de Baroes.

Hier direct inschrijven voor de Tijdrit ( alle inschrijvingen moeten om 9.15 uur binnen zijn ) en 9.30 start van de eerste.

na de tijdrit ter plekke de prijsuitreiking en daarna gezamenlijk via de zondagroute terug naar Galder.

Informatie over de te kloppen tijden (van 2008 en 2009 ) zijn te vinden op de website bij ritverslag 2008 en ritverslag 2009.

Ook niet deelnemers zijn welkon als supporten ed en er is koffie en meer bij de Baroes.

Groeten, succes en allemaal tot ziens bij de Baroes

Namens het bestuur
Jac Romme

Geef een reactie

Sluit Menu