20 november 2011 – Veldtoertocht Galder 2011

[singlepic id=778 w=155 h=212 mode=web20 float=right]
20 November 2011 was het Galder als 3e dorp in de Gemeente Alphen Chaam waar een veldtoertocht (14e keer meen ik) werd georganiseerd. Traditioneel zit Galder in het weekend na Alphen (grote deelname hier na een zeer natte 2010).

Op deze zondag waren er ook nog tochten in Kalmthout; Reusel en Halsteren maar gezien de stabiele opkomst van de laatste jaren (rond de 1400 betalende deelnemers) werd ook dit jaar minimaal een zelfde opkomst verwacht.(en gehaald!)

De weken voor de tocht werd het terrein al verkend door leden van Sporting Oekel en Fietsclub van Boxel; daar het draaiboek en de route grotendeels vast ligt en het prima weer van de weken ervoor werd er ook geen problemen verwacht voor deze editie. Voor het eerst werd er nog een extra stuk toegevoegd zodat de maximale afstand 50km was. De zaterdag vooraf werd onder prima omstandigheden uitgepijld en rond 17.00 was iedereen klaar en terug bij Knooppunt. Zondag ochtend waren de 1e helpers al rond 07.30 aanwezig bij Knooppunt; dit om het parcours voor te rijden. Hier en daar werden er nog wat extra pijlen aan de bomen bevestigd ivm de mist (welke in de loop van de ochtend alleen maar dikker werd). Voor achten kwamen de eerste renners al inschrijven en deze stroom stopte pas rond 10.00. Het viel op dat de mensen gespreid kwamen waardoor het een constante stroom fietsers was. Ook was er voldoende parkeer ruimte aanwezig waardoor de verkeerslast binnen Galder beperkt bleef. Terwijl de laatste vertrokken kwamen de eerste in de steeds dikker wordende mist alweer binnen. Fietsen zaten meer onder het stof dan dat ze vuil
waren. Tussen 11.00 en 13.00 kwam de grootste groep weer binnen en werd het gezellig druk bij Knooppunt. Deze gezelligheid werd nog groter voor de van Boxel leden op het moment dat de laatste pijlophaler (Louis meen ik) wat betekende dat het werk er op zat!

Toch zat er een smetje op deze verder prima dag en wel dat er een fiets gestolen is bij het inschrijven; een deelnemer na een valpartij door Jeroen van Boxel naar het ziekenhuis werd gebracht en dat ook een deelnemer na afloop met een ambulance is opgehaald na een reanimatie.
Ondanks deze gebeurtenissen kunnen we spreken van een succesvol weekend; goede opkomst; (uiteindelijk) voldoende helpers en een meer dan gezellige 3e helft! (onze specialiteit!) met traditioneel de Sjepapkes; van Boxel leden en 2 (man en vrouw) uit Ulvenhout die het cafe in geveegd werden!

Zonder niemand tekort te doen een speciale dank aan Kees van Boxel die al weken van te voren half Brabant voorzien had van VTT borden en op de dag zelf overal aanwezig was voor ondersteuning. Een kanttekening nog en dan voor de tocht van 2012; tijdens de gesprekken met Staatsbosbeheer voor onze vergunning werd al duidelijk dat SBB het anders wil aanpakken volgend jaar. Dit waarschijnlijk mede veroorzaakt doordat andere verenigingen zonder toestemming of vergunning
gebruik maken van wandel cq verboden terrein gebieden welke onder Staatsbosbeheer vallen. Hoe dit verder gaat zullen we medio 2012 wel horen.

Verder rest nu nog wat live materiaal:

Laatste berichten naar aanleiding van de veldtoertocht Galder:

• Afgelopen zondag (20/11) is van onze collega fietser Erik Machielsen uit Rijen zijn 3 maanden oude (nieuwe) Specialized Epic 29 inch gestolen. Deze fiets stond geparkeerd bij ’t café Knooppunt in Galder. Tijdens het inschrijven voor deze toertocht hebben criminelen zijn fiets ontvreemd. Een zeer laffe streek. De lui die dit op hun geweten hebben zijn hier op voorbereid. Mocht iemand iets hebben opgemerkt laat het ons dan weten via onze correspondentie pagina. Dit moet worden gestopt!!!!
  • De volgende items zijn blijven liggen na afloopt van VTT Galder 2011:
    • Gore Jack
    • Fietsbril
    • Portemonnee

Mocht je de eigenaar zijn stuur ons dan even een mail.