15 augustus 2010

Kijk nog eens naar het verhaal van 11 juli over de tijdrit.  Hierin is een rubriek opgenomen ( onderaan ) “De tijdrit gefilmd door Johan” . Best leuk om te zien.

Bekijk ze nu want  vanwege omstandigheden blijven ze maar  3 weken op  de site staan 

Veel plezier er mee en tot zondag.   

De website beheerder.

 Ritverslag 15 augustus,

 

 

Ondergetekende werd op het terras opgedragen om deze keer het verslag van de rit te schrijven. Dat dit geen dagelijkse kost is zal waarschijnlijk in het vervolg wel blijken

 

Zondagmorgen om 7.00 uur wakker en eens door het raam naar buiten gekeken. Op wat druppeltjes na zag het er toch naar uit dat het droog ging blijven.

Op mijn gemak naar Ulvenhout gefietst, zodat ik de groep tegemoet kon rijden. Op de weg naar Galder zag ik de sneltrein al aankomen, snel mijn fietst gekeerd zodat ik aan kon sluiten. Om dit te bewerkstelligen moest ik al gelijk onder in de beugel. Wat was het geval, vanaf het vertrek vanuit Galder werd er flink doorgetrapt. Bart Marinus vertelde mij onderweg dat op het moment dat de snelheid 35km per uur was, er vanuit de groep werd geroepen dat het stil viel. Omdat er deze rit geen fluit aanwezig was in het peloton, en iedereen waarschijnlijk het hoge tempo kon volgen werd er heel de rit flink door getrapt. Ondanks de harde wind die meestal niet in het voordeel stond van de renners werd er regelmatig de 40 km per uur aangetikt.

 

Op de weg naar Ulicoten werd al snel duidelijk dat het een harde finale zou worden, omdat daar iedereen al op het kantje werd gezet. Aangekomen bij de bocht naar Meerle was het wederom Tonny Snoeijs die het probeerde om weg te komen. Achteraf aan de koffie vertelde hij dat het een keer gaat lukken om weg te blijven, hij weet alleen nog niet wanneer. Nadat Tonny een tijdje alleen op kop heeft gereden komt de hele groep weer samen, en wat schets de verbazing het tempo valt terug naar 35 km per uur. Dit tempo was voor sommige te langzaam en ze probeerde er tussenuit te gaan. Tonny van de Velden en Vincent Kokx zijn de volgende die het proberen. Daar ondergetekende maar alleen uit Chaam aanwezig was, had hij geen illussie om te winnen en heeft daarom het gat naar de twee ontsnapte dicht gereden. Na de aansluiting bij de koplopers was de overmacht van Gilze wel erg groot. Iedereen keek elkaar aan, maar vertikte het om tempo te gaan rijden. Achterin het peloton hielden de kleppers Jan en Rene Janssen en Toine Schalk elkaar angstvallig in de gaten. Op het moment dat Ronald Kokx de kop over nam reed deze zomaar weg van het peleton daar er niet gereageerd werd. Een enkeling nl. gastrijder Jan van Beckhoven uit Chaam kon de aansluiting met Ronald nog maken. Achter dit tweetal was het John Kuijpers die het nog probeerde met twee renners van WV Breda, maar zij werden weer in het peloton opgeslokt. Dit was voor Toine Schalk het moment om het tempo op te voeren, maar dichter dan een 50 tot 100 meter van de koplopers kwam het peloton niet. Op de weg naar de Goudberg was het Rene Janssen die de sprong nog probeerde te maken maar hij strandde op een vijftigtal meters van de koplopers. Deze twee gingen uitmaken wie er ging winnen vandaag en uiteindelijk bleek Ronald de sterkste. Al met al een terechte winnaar daar Ronald tijdens de rit zeer veel kopwerk tegen de wind in heeft verricht.

Na wat alcoholische versnapering werd er dan ook gesproken van

Hij kwam zag en overwon. Ronald proficiat

 

Hans van Eil

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu