12 september 2010

Na op zaterdagochtend al een puzzelrit gedaan te hebben in het bos (nee, niet met de KVO) op zoek naar alternatieve routes en uitbreiding van onze toertocht in November en dezelfde dag in de middag als “haas op fiets” mogen spelen bij de Ganzenvenloop te Galder werd het zondag tijd voor het echte werk (lees; hogere snelheid)

Zaterdag onder een stralend zonnetje rond mogen fietsen maar deze zondagochtend zag er toch iets anders uit. Zwaar bewolkt met regendreiging vertrokken zo’n 10 renners in Galder; onderweg aangevuld met nog zo’n 8 renners. En ja hoor, we hielden het toch maar liefst droog tot aan Rijsbergen en toen begon het al behoorlijk aardig te regenen. Tijdens de tocht voornamelijk regen gehad met een klein stukkie enigszins droog. Dus dat werd voorzichtig rijden; zeker op de gladde klinkerwegen waar ondergetekende 2x bijna een “Louis van Eiltje” had.

Desondanks werd er aardig doorgekacheld ondanks het gemis van wat erkende kleppers. Had nog een geanimeerd gesprek met Richard Schalk waarin hij duidelijke maakte dat inderdaad het laatste stukkie telt; de rest is voorspel (en bij voorkeur door een ander uitgevoerd) Desalnietemin was de persoon in kwestie meer dan eenmaal in de kop van de groep te vinden en sleurde er behoorlijk op los. (zou het verslag en commentaar van vorige week toch meegewerkt hebben?)

Pech: goed koud weg sloot Rob Kusters aan en gelijk weer af; een of andere bout los en hup richting bus; gezien het verleden van Rob met zijn fietsen misschien eens een keer op zoek naar zo’n fiets met bak voor aan het stuur voor reserve onderdelen?

Ton van der Velden lek; wiel gewisseld en weer terug; vervolgens Jac Romme die al zijn lucht verspeelt had met fluiten en toevallig (?) ook nog gelijktijdig lek reed kroop ook richting bus om daar vervolgens bij Knooppunt weer uit te komen.

Ondertussen Baarle Nassau doorgeschoven richting Hoogstraten en werd het tempo weer aardig opgeschroefd en ondanks het slechte weer zat de teller constant zo rond de 40km. Bij het in/uitdraaien van Ulicoten brak de groep al voor Meerle in twee stukken (wel op dit stuk Peter Feskens in zijn gele regenjas nog opgepikt die bij groep 2 aansloot) Met nog een bijna “close encouter” met een auto bij de kerk in Meerle knalden we door richting Grazen. Het waren voornamelijk Johan, Joost, Ronald en Rene die kop over kop probeerden het gat te dichten naar de kopgroep; ondanks snelheden van constant 40+ lukte dit dus niet! (die gasten voorin hielden de benen ook niet stil) Op de Strijbeek deed Twan naar wat ik hoorde wat verwacht werd; namelijk als eerste zijn wiel over de streep drukken maar nu wel met de wetenschap dat hij zich zeker niet verstopt had!

Bij aankomst in Galder deed Ton nog een demonstratie binnenband verwisselen (wiel van je af houden bij het terugleggen van de buitenband om een spontane besnijdenis te voorkomen; anders verander je een cabriolet rijder!)

Bij thuiskomst kijkend op de teller zag ik dat we deze tocht met bijna 35km per uur in toch behoorlijk slechte omstandigheden verreden hebben; voorwaar een prima gemiddelde! Complimenten!

Joost

Geef een reactie

Sluit Menu