19 september 2010

Verslag Spasti Fietstocht
Het was al bekend dat we op deze dag zonder bus zouden zitten daar Bas met bus + delegatie Gilze eo renners naar Limburg was voor het rijden de Mergelheuvelland 2-daagse en Kees op vakantie was en Jeroen zelf de bus nodig had bij de Spasti Fietstocht. Dus de leden waren verwittigd om zelf reserve spullen mee te nemen. Bij aankomst in Ulvenhout bleek dat Kees toch op tijd terug was en de bus geclaimed had van Jeroen en ook Christ was geinformeerd zodat we toch met complete begeleiding aanwezig waren.

Voor vertrek reageerde Ronald enigszins teleurgesteld dat Rene er toch bij was; hij zag zichzelf al 3 punten inlopen op Rene. Ondanks de last die Rene gehad heeft aan zijn “moniksspier” (?) kon hij deze 3 -punter niet laten liggen!

Aan het vertrek in totaal 12 deelnemers voor de 130 km en stuk of 4 gastrijders.(Eric had zich na wat later bleek voor 75km ingeschreven) en zo vertrokken we uiteindelijk rond 08.15 bij de Fazanterie in Ulvenhout.

Het eerst gedeelte van deze tocht ging deels over onze vaste route maar dan tegengesteld. De eerste uitdaging was bij de brug bij Keizersveer waar de renners het fietspad op reden en bus zijn weg diende te vinden over de A27. En ja inderdaad; het duurde ongeveer 1 ┬Ż uur voordat we de bus weer tegen kwamen! (gelukkig waren we ruim uitgerust met reserve onderdelen) Tweede uitdaging werd op het aansluitende gedeelte het vinden van de route-pijlen op de weg; nu we in het land van klei en erpels zaten bleken diverse pijlen op de weg niet goed of slecht zichtbaar te zijn. Hierdoor diende de eerste rijders goed uit te kijken naar pijlen met als gevolg dat we een paar keer op het laatste moment links of rechtsaf gingen. Door enkele van deze “last minute moves” dienden de renners er achter echter vol in de remmen te gaan, gelukkig zonder valpartijen maar wel vergezeld van een kretologie niet geheel passend op de Dag des Herens (en zeker niet in dit gebied!) Een gewaarschuwd mens telt voor twee en in het vervolg van de route werd er gelukkig zeer goed en duidelijk door de voorste renners gesignaleerd en waren de pijlen ook beter zichtbaar. Bij de pauze net voor Zaltbommel aangekomen werd de koffie met appeltaart + slagroom gretig naar binnengewerkt; ook de bananen + druivensuiker verstrekt door de organisatie gingen er wel in. Hier hadden we wel onze eerste en laatste valpartij en nog wel zonder fiets! Rien vond geen houvast op de trap naar beneden en lag languit op de treden! (misschien te zwaar getafeld bij de pauze)

Terug; dit stond in het teken van wind; wind; nog wat wind; het weer tegen komen van de bus en weer meer wind. Ja, het was stoempen geblazen zo’n 65km tegen de wind in terug naar Ulvenhout; gezien de grote van de groep werd er regelmatig van kop gewisseld maar hoe dichter bij Ulvenhout des te moeizamer het op kop rijden ging. In het zicht van de haven ook nog de bus kwijtgeraakt (met Ed erachter) die ergens tussen Dongen/Rijen/Dorst een afslag miste. In de allerlaatste kilometer brak de groep nog in 2 stukken en werd er in de verte naar wat ik kon zien afgesprint.

De tocht zelf; deze is meer dan de moeite waard! Prachtige stukken door polderlandschappen; langs pittoreske dorpjes; mensen traditioneel gekleed naar de kerk (nee, kwamen niet terug van een westernbal) lange stukken over dijken langs uiterwaarden; rivieren en mooie vergezichten. Zeker de moeite waard!

Joost

Geef een reactie

Sluit Menu