26 september 2010

Oké, vorige week sinds enkele maanden weer ’n keer met “de groep” meegereden terugkomend van een blessure. Was een prachtige tocht , iets aan de pittige kant, maar geen reactie de dagen daarop , dus met een goed gevoel opweg naar deze rit. Bij van Boxel aangekomen stond er al 1 man te wachten en het was toch echt 8 uur. Het peloton bestond uit 4 man toen we vertrokken, inclusief Jan Jansen die zei afgelopen week ongeveer gecrasht te zijn qua gezondheid. Ik was dus in ieder geval niet de enige die het wat rustiger aan moest doen. Tel daar daarbij op de artrose van Ton, de kaakholteoperatie van Jan Oomen en de feestvierders van de avond te voren en je rijdt met een half verlamd peloton rond. De opkomst was niet groots(ik denk zo tussen de10 en de 30 man) dus een goede training voor die andere helft die wel fit was.

Aangezien het wegseizoen op z’n eind loopt en menigeen uitziet naar het naar eigen keuzen invullen van het winterseizoen en er ook gasten rondrijden die toevallig laat (of nog ) in vorm zijn, worden de verschillen wat groter binnen de groep. Een paar keer Oudhollands vingerfluiten was genoeg om die laatbloeiers weer tot de orde te roepen. Doordat de groep niet al te groot was en niet iedereen mee door draaiden kwamen ze toch wel aan hun trekken, wat zich liet zien in de finale?

Het blijkt dat als de “sterke “mannen flink kopwerk hebben gedaan en het “lamme”gedeelte bijna niet, dat het dus moeilijk wordt om weg te komen in de finale. Zelfs na een paar maanden eruit te hebben gelegen zou ik bijna zeggen dat ik goed mee kon in de finale. Niets was minder waar. Geen meter kopwerk gedaan, in de finale nog niet 1 gaatje dichtgereden (ene Raymond kan er ook over meepraten, die profiteur werd 2de). Met een beetje wieltje plakken kom je een heel eind, mijn feest is het niet, maar soms zit er niet meer in. By the way , als het met de huizenmarkt net zo goed gaat als met de overwinningen van onze makelaarsponsor, verwacht ik minimaal een setje wielen voor alle leden van hem.

Gelukkig heb je voor de derde helft geen conditie nodig. Je laat de mannen die een rol hebben gespeeld in de finale even uitrazen alvorens je aan de diepgaandere gesprekken kunt beginnen. Zoals de aankomende feestavond op vrijdagavond. Ons Ton en Joost doen er alles aan om deze tot een onvergetelijke te maken(ik hoop in de positieve zin). Kosten nog moeite worden gespaard. Er kwamen nog wat ideeën vanuit de derde helft zoals daar zijn: paaldanseres(sen), Gastsprekers(bv de hocky dames) of gewoon iemand die een wensje wil voorlezen, en iets met sleutelbossen (daar weet Rob het fijne van). Gaat helemaal goed komen die avond dus zie jullie daar?

Groetjes, Peter.

Geef een reactie

Sluit Menu