3 juni 2012

Regen, regen en nog meer regen was er voorspeld. Toch de Chaamse kermis met randgebeuren maar laten schieten op zaterdagavond. Met deze weersvooruitzichten is het aannemelijk dat er wat minder coureurs aantreden, en dan stijgen de winstkansen behoorlijk. Daarnaast is het ook goed om een gaatje te slaan voor wat betreft de aanwezigheidscompetitie.

Na tot diep in de nacht wakker gehouden te zijn door feestband “De Bounties” werd ik ’s morgens om 6 uur al weer gewekt door de gestage regendruppels tegen het slaapkamerraam. Een eerste inspectie vanachter de gordijnen beloofde niet veel goeds. Maar ja, je hebt dan al de keuze gemaakt om een avondje stappen te laten schieten, je bent al wakker en staat ook al naast je bed, dus toch maar de fietskleren aangetrokken. Een regenjack was dus geen overbodige luxe.

Ik weet niet hoe vaak je op een stuk van 7 kilometer kunt zeggen: “waar ben ik in hemelsnaam, mee bezig?”, maar meer kwam er echt niet in mijn gedachten op. Op de Goubergweg ging ik me toch afvragen of Raymond zijn fiets wel buiten zou staan? Niet dus! Ik ben dus de enige malloot die hier rondriijd dacht ik nog, maar na een snelle blik naar binnen  zat die Raymond verdorie toch al klaar aan de keukentafel.

Na een minuutje of vijf koukleumen bij de winkel van van Boxel, kwam zowaar Kees nog aanrijden. “Denk niet dat er gereden gaat worden” zegt Kees bij het uitstappen, en ik kon hem alleen maar gelijk geven. Kees wist te vertellen dat met dit weer in Galder naast onze fietstocht ook de rommelmarkt, de toertocht voor oude motoren en de tentoonstelling van klassieke auto’s in het water zouden gaan vallen.

Verrek, komt daar om één minuut over acht toch nog een fietster aan. Blijkt Raymond te zijn, die het niet over zijn hart kon krijgen om mij hier alleen te laten staan. Tenminste dat is de sociaal verantwoorde verklaring voor zijn aanwezigheid. Ik verdenk hem er echter van dat ie bewust in zijn pyama aan de keukentafel heeft postgevat om te zien of er nog Van Boxel renners voorbij zouden komen. Zoniet, dan kan ie zo weer tegen Wendy aanschuiven, zoja, dan snel het fietspak aan, want Raymond is niet van plan zijn leidende positie in het aanwezigheidsklassement door een paar regendruppels te verspelen. En ik kan hem geen ongelijk geven. Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben. (dat stukje met Wendy niet te letterlijk opvatten hé 🙂

Hoe het ook zei, na wat aarzelen hebben we toch maar besloten om weer huiswaarts te keren. De thuisblijvers hadden gelijk deze keer!

Thuis maar even snel naar Peter gebeld dat ie de koffie voor vandaag achterwege kan laten. Voor de liefhebbers van een feestje: Vanaf 18.00 uur heeft ie nog een leuke band zitten.

Groet Louis

Geef een reactie

Sluit Menu