3 oktober 2010

Na 2,5 week niet meer gefietst te hebben werd het weer hoog tijd om iets aan de conditie te doen. Dus zondagmorgen vertrek ik naar Van Boxel. Het belooft een mooie dag te worden volgens de weerberichten. Ik denk nog dan zal het wel druk zijn met fietsers maar bijna bij van Boxel zie ik nog niemand staan. Zullen toch nog niet vertrokken zijn? Maar gelukkig stond Raymond er al wel en wist mij te vertellen dat de delegatie Gilze vandaag niet kwam (sponsorverplichtingen). En wetende dat de Van de Veldens een vriendenweekend hadden en dus ook niet kwamen vertrokken we toch nog met 5 man. Raymond, Jan Jansen, Rene Jansen, Ed en ik. Als we richting Rijsbergen fietsen sluiten nog eens 5 man aan en voordat we in Gilze waren hadden we nog eens 3 man opgepikt. De groep was dus niet heel groot en er stond aardig wat wind. Hoe dichter we Ulicoten naderden hoe minder man kopwerk wil doen waardoor dezelfde steeds sneller aan de beurt kwamen.

In Ulicoten aangekomen zet René het tempo er goed in waardoor een groep van 6 man wegrijdt tot aan Meerle. Dan zet René er nog een tempo versnelling bovenop en rijdt alleen weg. De 5 die dan overblijven proberen te gaan draaien maar dit lukt niet helemaal vlotjes en zo wordt het gat met René zo’n 150 meter. Maar dan is Twan het beu en rijdt op indrukwekkende wijze het gat dicht. De 4 die dan weer overblijven proberen weer te gaan draaien maar de vermoeidheid is toe geslaan. Maar we doen allemaal ons best om het gat niet te groot te laten worden. Jan Jansen probeert dan ook in één keer over te steken naar René en Twan. Raymond rijdt vervolgens naar Jan toe maar heeft zoveel moeten geven dat als hij bij Jan is niet meer kan overnemen en krijgt dan van Jan een paar niet vriendelijke woorden naar zich toe geslingerd. Dus Raymond moest lossen en kwam weer terug bij Jan Oomen en ondergetekende. Jan Jansen kan het gat niet dicht rijden naar de 2 koplopers en wij konden niet meer naar Jan Jansen toe rijden en dit bleef zo tot aan de finishlijn. Twan won de sprint van René. Jan Jansen werd 3e en wij volgden op een tientallen meters. En hadden toch nog een mooi gemiddelde van 34,6 km.

Groeten

Richard van Loon

Geef een reactie

Sluit Menu