10 oktober 2010

De Finale

Het is de laatste van het jaar. Dus iedereen die wel eens kan winnen is er op gebrand om deze te pakken. Het is d afsluiter van het seizoen. Een soort WK binnen de club. Als je deze wint kun je daar een hele winter op teren ! Zoals alle andere finales (tenminste als de rooie Tonnie er niet is) begint ook deze met een versnelling van de jongens uit Gils. Even de snelheid erin gooien maar iedereen is sterk en gebrand dus veel waaien er nog niet af. Rene Jansen die ook altijd zijn steentje bijdraagt speert er dan in Meerle tussenuit en neemt daarbij Rene van Bakel mee. Ze pakken een mooi gaatje, maar Rob Kusters (ook altijd in voor wat actie in het spel) besluit met Ronald Kokx er naartoe te springen. Zelf ga ik ook mee maar de rest ook, zag ik wel. Dus een hergroepering halverwege de Meerleseweg. Ik denk als iedereen zo meekan, zal het wel voor de sprinters worden vandaag, en ja hoor, alles wat er weg wil rijden wordt binnen de korste keren teruggepakt. En zo blijft het een groot packt tot we op de Oude Bredaseweg komen. Na een paar keer om beurten met Vinny op kop te hebben gereden denk ik; nu even iemand anders. Maar er komt niemand voorbij. Dus Vinny rijdt zo weg en geen man die er achteraan springt. Hij heeft dan ook binnen de korste keren een mooi gat geslagen (net als thuis). Dan kijkt ie om, en denkt 2,5 km alleen naar de streep is me net even te ver. En laat zich rustig terugzakken. Als hij op 40 meter van de groep is, grijp ik mijn kans (als ik nu niet ga is het zeker voor de sprinters). En geef even alles om van het peleton weg te komen. En sla zo een gat van 150 meter en niemand die mee is. Gestaag trap ik door. Als ik bij Kennes ben kijk ik even om en zie dat achter mij de sprint is begonnen. Dat is geen bedreiging voor mij en kom als eerste over de streep. Zo die is in de pocket !!! Achter mij wordt er nog wel super hard gesprint, zo’n 62,5 km/h bij Rob Kusters op de teller. En wordt zo tweede, ook dat is mooi.

Gr Bartje

Geef een reactie

Sluit Menu