21 november 2010 – Veldtoertocht

Je kunt (bijna) alles regelen maar niet het weer; (zie verslag 2009) de week voorgaande aan deze tocht nog stukken tot aan de trapas door het water gereden; de toertocht in Alphen welke door de vele regen een beduidend lagere opkomst had dan normaal; maar voor dit weekend zag alles er prima uit. De weergoden waren ons goed gezind!

Er was geen regen van betekenis meer gevallen; het uitzetten op de zaterdag ging zeer soepel en snel (mede door Ton en Rob die niet te houden waren en rond 11.30 al de eerste pijlen hadden hangen in het bos) en rond 16.00 zaten we al aan de koffie bij Knooppunt Galder. Ook Sporting Oekel was al klaar met hun gedeelte van het parcours.

Galder zelf was klaar voor de invasie; P-terreinen waren gereed; paarden uit de wei; borden opgehangen; douches gereed en de consumptiebonnen geteld.

De zondag zelf waren mensen van de organisatie rond 07.15 aanwezig bij Knooppunt en rond 07.45 kwamen de 1e deelnemers al binnen.

Al snel volgde grote groepen renners naar de inschrijftafel met een piek van zo rond 09.00 uur. Mede door de extra P-ruimte in de schapenwei van Han van de Wijngaard konden we de auto’s goed kwijt en viel het aantal auto’s langs de kant van de weg gelukkig mee. De laatste inschrijvingen kwamen zo rond 10.15 uur en op dat moment kwamen de eerste deelnemers al weer binnen om te genieten van een kommeke snert en nog wat sterkers.

Algemene opmerkingen waren dat het een mooie toertocht is; goed te rijden; veel single tracks met hier en daar een zwaar stuk.

( zie ook: http://forum.mountainbike.be/viewtopic.php?p=1136741 met wat leuke opmerkingen van onze zuiderburen)

En http://rinusbikeblog.blogspot.com/ voor een verslag maar ook route kaart gemeten met een Garmin.

Zelfs Hondsdonk; traditioneel een blubberzooi was dit jaar goed te doen; mede doordat dit beruchte gedeelte sinds dit jaar afgesloten is voor doorgaand auto/tractor verkeer waardoor deze doorgang niet meer kapot gereden is.

Ondertussen draaide de ‘Wasstraat van Bijl” overuren maar samen met de 2 andere afspuitstands was het allemaal goed bij te houden.

Vanaf een uurtje of 10.30 begonnen alweer de opruim werkzaamheden en vertrokken de eerste pijlophalers alweer het bos in. De laatste pijlophalers waren zo rond 13.00 terug in Galder waar ondertussen de zaal compleet volgelopen was en het bleef nog lang gezellig en druk.! (met zoals gebruikelijk dezelfde mensen tot het laatst)

Met (inclusief eigen leden) meer dan 1300 bikers die de start gepasseerd hebben een zeer geslaagde en goed verlopen toertocht! Gelukkig (zover ik weet) geen vervelende dingen gebeurt en ook Staatsbosbeheer had geen klachten ontvangen. Ook leuk was te horen dat er diverse complimenten werden uitgedeeld richting de organisatie wat toch altijd leuk is om te horen!

Alle vrijwilligers nogmaals bedankt voor de goede inzet en samenwerking.!

Joost

Bijgevoegd nog wat sfeer foto’s:

Foto’s van en tijdens de veldrit genomen door A&F Fotografie.

en foto’s Sporting 0ekel.

En nog meer foto’s