23 september 2012

Oei, joeij, joeij het koste moeite op deze donkere zondagochtend die ook nog behoorlijk fris bleek te zijn om uit bed te springen. Normaal probeer ik altijd met twee voeten tegelijk op de grond te landen. Op de camping in een caravan geeft dit weleens problemen omdat de klap behoorlijk aankomt met een caravan die als klankkast dient. Nu had ik de kleding voor deze zondag beneden liggen en moest ik me bedenken om over de koude vloeren naar de garage te lopen of me gedeeltelijk aan te kleden ( twee sokken) en een Red Hot Chili Pepper sok op de juiste plaats. Ik ging voor het eerste scenario. Lekker een lange broek, shirt lange mouw en een paar overschoenen aangetrokken waarbij ik besefte dat ik op deze manier tot eind mei ook al gefietst had. We hebben maar een kleine 4 maanden zonder winter tenue kunnen fietsen.

 

Het was niet druk bij de winkel, een 6-tal vaste waarden was richting Limburg voor het WK en tot mijn grote verbazing was Raymond Aarts er ook niet bij. Dit is volgens mij het eerste puntje dat hij in 2 jaar heeft laten liggen. Jeroen van Boxel was nog in de weer met de bus en een van zijn medewerkers stond ook voor de winkel, er kwamen nog wat fietsen uit de bus maar Christ mocht hem toch meenemen. Nadat Bart uitleg had gegeven over zijn dubbele nationaliteit was het toch echt 8 uur geweest en moesten we vol ongeloof met zijn 5-en( waarvan 2 nieuwe leden) beginnen. Normaal kan ik altijd bewust wat stuntelen met mijn fiets om zo achteraan te sluiten maar door de kleine bezetting had het dit keer geen zin.

 

De groep is uiteindelijk niet zo groot geworden ondanks de diverse gastrijders die aansluiting vonden waarvan er 1 overbleef richting de finale. Zijn naam is volgens mij Bart, rijdt bij Gilze, fietst op een Koga. Verder is het vermelden waard dat Rob weer aanwezig was en zonder veel km in de benen toch goed mee kon komen. Op zich is dit geen nieuws maar het ging behoorlijk hard vandaag, voor Ulicoten lag het gemiddelde net boven de 35 en leken we allemaal klaar voor de laatste kilometers. 4 renners, Bart, Vincent, Patrick Kokx en de Gilze gastrijder trokken een gat. Veel te vroeg naar mijn mening en wij hadden de twee Tonnies en Paul Barten nog in onze gelederen. Voorbij Meerle zou het allemaal goedkomen, niet dus. We deden allemaal maar een dotje en Paul Barten leek zich niet gek te willen laten maken vandaag. Hij ging maar niet los. De 4 bleven weg, Patrick moest ze laten gaan, en toen bleek de gastrijder los te kunnen komen van Bart en Vincent. Dat wil wat zeggen. Het goede nieuws voor Bart en Vincent was dat de gastrijder geen idee had waar de meet lag. Gastrijder Bart heeft ingehouden waardoor ze met z’n 3-en verder konden en Vincent als eerste over de streep was. Het daggemiddelde lag op 36.1 km volgens mij een record voor dit jaar.  

 

In het knooppunt is er nog behoorlijk gelachen en heb ik begrepen dat er vanaf woensdag mais geoogst gaat worden waardoor het MTB langzaam op gang zal gaan komen. En we de komende weken met een lichtere bezetting zullen zijn. Ik ga met mijn maten een avond stappen in Antwerpen waardoor er sowieso 5 leden niet bij de Drimmelen rit aanwezig zullen zijn. Jammer want dit kost 3 punten.

 

Tot over 2 weken.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

Ronald van Rijsbergen

Geef een reactie

Sluit Menu