23 juni 2013, individuele tijdrit fietsclub Kees van Boxel

23 juni 2013. Nadat de fietsclub vorige week zeer verdienstelijk met twee ploegen aan de ploegentijdrit in Gilze had deelgenomen, was het dit weekend het moment om de onderlinge krachten te meten. Ieder jaar kunnen we ons er weer over verbazen, hoeveel leden het niet op dit moment durven of willen laten aankomen. Uiteraard zijn er de ‘echte’ tijdrijders die al weken op geprepareerde tijdritfietsen of met ossekopstuurtjes rondrijden. Deze jongens zijn ieder jaar weer van de partij om een plaatsje in de top 10 proberen te bemachtigen. Nee, het gaat om de grote groep die op zondagochtend gewoon heel goed mee kan, en dus absoluut geen sportieve reden heeft om de tijdrit te laten schieten. Hoe meer deelnemers, hoe spannender de wedstrijd, en hoe gezelliger ook de afterparty.

Uiteraard kunnen er andere omstandigheden zijn waarom er gisteren toch maar zo’n 14 coureurs aan de start kwamen. Allereerst was het weer natuurlijk weer geen bondgenoot. Regen en een straffe zuidwestenwind, windkracht 5. Laat die Rooie Weg nou uitgerekend naar het zuidwesten gaan :-(. Verder hadden een aantal Van Boxel leden op zaterdag al deelgenomen aan de Jan Janssen Classic in Wageningen. Dit alles ter voorbereiding op de Marmotte over twee weken of de Tour for Life over twee maanden. En last but not least is een concert van Bruce Springsteen op zaterdagavond natuurlijk een goed excuus. De opvallendste afwezige was echter Paul Barten. Graag hadden we gezien of de gevestigde orde deze klasbak zou weten te beteugelen. Helaas was Paul er om voor ons nog onbekende reden niet bij. Volgend jaar een nieuwe kans.

Bij aankomst in Baarle Nassau was Marc van Zanten al druk met de laptop in de weer. Bij afwezigheid van Christ, is Kees met bus naar het keerpunt gereden. Jan van Rijen stond weer op zijn vertrouwde plek op de kruising en Richard Geerts heeft de tijdwaarneming voor zijn rekening genomen. Dankzij deze vrijwilligers kon de rest zich volledig op de wedstrijd concentreren.

Om tien over half tien werd Karl als eerste weggeschoten, waarna met tussenpozen van anderhalve minuut de rest ook aan hun helletocht kon beginnen. Op de heenweg stond inderdaad een straffe wind tegen. Sommigen zeiden later dat ze daar terug moesten naar 36km/h; een snelheid die ik zelf  op heel de route nauwelijks heb kunnen aantikken :-). Vier mensen wisten nog met een gemiddelde van boven de 40km/h te finishen. Ik kan uit er varing zeggen dat dat met deze weersomstandigheden een topprestatie is geweest.

Uiteindelijk een nieuwe winnaar die met overtuiging de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten. Vincent had in de winter geïnvesteerd door de tijdritfiets van Rob Kusters over te nemen en deze investering had zich nu uitbetaald. Meer dan een kilometer per uur sneller dan nummer twee wist hij Ronald en Bas achter zich te laten. De rest van de tijden staan hieronder vermeld. Bij iedere renner is er wel weer een verhaal waarom het juist wel, of juist niet ging zoals gehoopt, maar dat wordt teveel om op te noemen. Saillant detail is dat de de beide broederstrijden voor het eerst in het voordeel van de ‘jonkies’ is uitgevallen. Totaal respectloos hebben Vincent en Hans hun oudere broers het nakijken gegeven. Dit vraagt om revanche in 2014. De oude garde laat zich niet zomaar afschrijven!

Nadat iedereen binnen was werd inwendige mens versterkt met krentenbrood en eierkoeken van Renate en Jos. De uitbaters van d’n Baroes hebben het café vanaf september verhuurd aan derden, maar hebben ons verzekerd dat we volgend jaar weer gewoon terecht kunnen. (Is opgenomen in het huurcontract)

Iedereen weer bedankt voor zijn of haar bijdrage aan een geweldig sportieve en gezellige zondagochtend!

[table id=37 /]