08 september 2013

Afgelopen zondag was het na vele droge en zonnige ochtend weer eens zo van….mmmm…..in bed blijven of toch op de fiets?
Het regende niet hard maar de druppels kwamen gestaag naar benee, maar ja spullen lagen klaar dus uit bed; aankleden; wat eten en naar de zaak.
Daar aangekomen was het verdacht stil, na enige minuten kwam de bus uit Gilze met Kees aan het stuur de Galderse weg op. Vrij vlot daarna arriveerde ook Jan Oomen, Richard en Ed; net toen we vetrokken kwamen Bartje en Raimond eraan dus die konden mooi gelijk bijsluiten. En-Route sloot de rest aan met als laatste Rob Kusters. Rob werkt aan de terugkeer naar zijn oude niveau en om op kracht op te doen reed hij mee met zijn 29-niner (van het merk 9-er) met ons mee alsof het niets was. Toch reed hij op dubbel lucht met wat minder kransjes dan de rest. (Later moest hij ook toegeven dat toen we dik in 40-ig gingen rijden dat het net te hard ging voor een mountainbike).

Ongeveer hier ook reed Ed lek; hebben we wel een bus maar geen wielen want die zaten in de bus die op de terugweg was vanuit Italie; maar Ed had het zo zelf gefixed en sloot later weer aan.
Het meeste nat kwam eigenlijk van je voorganger en niet echt uit de lucht maar toch voldoende om nat te worden. Ook de kleding wordt anders; 3-kwarters en ook al 1e lange broek gesignaleerd. Allemaal signalen dat de zomer toch zo’n beetje aan zijn eind aan het lopen is. We hadden ook nog wat kwarren onderweg; Peter ex-corsco en weekje Gent; Raimond fistje gehad met veel/genoeg drank; Bart die op zaterdag een toertocht had gereden in Friesland. Derhalve werd er door sommige snel gewisseld om maar weer van kop af te zijn. Gelukkig waren er nog genoeg met goede benen dus werd er wel een mooi tempo aangehouden.
Net voor Baarle zelfs zo dat het leek of Rene al aan de finale was begonnen want hij had al een aardig gat geslagen (in zijn enthousiasme) dus Rene maar teruggehaald.
De Rooie weg op richting finale niets speciaals (ik kreeg nog wel even de bijnaam “Joost Jansen”)
Net Ulicoten uit nog een bijna aanvaring met een auto van links kunnen voorkomen; allen vol in de rem; slippende achterwieltjes maar zonder zeer gelukkig en iedereen de bocht uit en gas erop.
Echt weg komen lukte niet daar er niemand sterk genoeg was om het verschil te maken dus gingen we meer of meer gezamenlijk (en in alle rust want John Kuipers had lek gereden dus zat in de bus en bleef in de bus) het laatste stuk in. Hier gingen Rene en Richard aan de haal met Peter en Joost er achter. Het ging tussen Richard en Rene en toen Peter het op de laatste 100meter liet lopen probeerde Jan Oomen uit mijn rug een final jump te doen; hij kwam kort maar niet kort genoeg! Uiteindelijk was het Rene die Richard nipt versloeg.
Op de markweg reed Jan nog lek dus die kon nog even bij John op schoot in de bus.
Snel door naar Knooppunt voor een warm bakkie en zelfs de zon liet zich even zien; het werd zowaar nog aangenaam.!

Mvg Joost
Oh ja: as zondag toertocht Drimmelen op de kalender maar onze piloot Johan is verhinderd; Rene kwam met een alternatief maar uitsluitsel hierover volgt nog per mail

Geef een reactie

Sluit Menu