9 maart 2014

Zondagochtend 9 maart,

Net van de besneeuwde piste de korte broek en de korte vingers maar eens aangetrokken, alles lekker ingevet, zomer fiets opgepoetst het seizoen kan beginnen. Wellicht de laatste mooie zondag van 2014. Stond een beetje voor lul want de rest bleek bang voor een beetje kou in de ochtend en hadden zich goed aangekleed. Het was niet zo maar een restje trouwens, uiteindelijk reden we met 40+ leden en een gastrijder het vertrouwde van Boxel rondje. Hopelijk houden we dit hoge niveau vast.

Het tempo lag meteen hoog doordat bijna iedereen gedurende de winter is blijven fietsen en zelfs al in groepsverband op zondag rondjes reed. Het tempo zal ook dit jaar reden voor discussie zijn en blijven. Er blijven leden die liever wat beschut rijden en er zijn leden waarvoor dit tempo gewoon een tikkie te hoog is. We willen geen leden verliezen omdat we ons niet aan de 35 KM uur afspraak houden.

Vanwege het hoge tempo werd er geconcentreerd gefietst met toch wat wind waardoor er zelf een 2e waaier nodig bleek. Richting het Pest kerkhof achter Alphen moesten we in de remmen omdat Bertus dreigde te vallen. Bertus is duidelijk geen Rolling Stone want die doen hun ding nog steeds zonder te vallen. Hoewel we tijdens de jaarvergadering besproken hebben de finale wat later in te zetten was het nog niet helemaal duidelijk. Joost begon in zijn eentje richting Theeuwes behoorlijk gas te geven wat nog niet de bedoeling was. Richard en ik namen het initiatief door de meute voorbij de eerste twee bochten in Ulicoten te leiden. Probleem is dan echter wel dat we voorop zaten en eigenlijk de finale zelf in moesten zetten. Sociaal als ik ben heb ik daarom een poging gewaagd die eigenlijk net te veel kracht koste. Hoevenaars en de gastrijder namen over gevolgd door een paar andere helden. Barten bleef volgens mij nog rustig hoewel die al een paar duizend kilometer op de fiets gezeten heeft in 2014.  Richting Grazen bleek het ook voor deze zwaar getrainde heren niet mogelijk echt een gat te slaan. Misschien volgend seizoen wat rustiger starten heren want dit geeft te denken.

We hebben het tempo boven de 45 kunnen houden richting de meet die als eerste door Paul Barten gepasseerd werd. Wie had dat gedacht. Bij het Knooppunt hebben we heerlijk in de zon gezeten en genoten van het worstenbrood welke door nieuw bestuurslid Ton van der Velden besteld was. Ex bestuurslid Louis liet ons overigens weten dat het bierpakket goed terecht gekomen is op zijn tegelvloer in Chaam. Zijn vrouw is hem eeuwig dankbaar, en dat allemaal omdat hij honger had en zich wilde vergrijpen aan de nootjes in het bierpakket.

Hopelijk hebben we de komende weken net zo veel animo als op deze eerste zondag. Rest mij nog Wilbert Menten te bedanken voor het besturen van de bus. We komen allemaal een keer aan de beurt.