De eerste keer is altijd spannend ( Rit 21/4/2014)

Gelukkig, het weer was goed, voor de zoveelste keer gezegend met een ochtend zonder regen. Volgens mij nog geen nat pak gehad dit seizoen. De opkomst was goed, bovendien waren er dit keer een gastrijder en gastrijdster die vanaf de winkel begonnen aan het Van Boxel Rondje. Zij leek te aarzelen om wel of niet mee te rijden, maar door ons charme offensief is ze overstag gegaan. De eerste keer is altijd wennen natuurlijk. Bij gebrek aan veel wind ging het behoorlijk hard, bij aankomst zou blijken dat er boven de 35 gemiddeld gereden is.

We moesten via de Zwaantjes weg richting Ulvenhout er omdat er eindelijk wat gedaan wordt aan de Moerstraat. Moet gezegd; deze omleiding verdient een structureel onderdeel te worden, minder duikers en badgasten in de zomer, mooie wegen en een extra viaduct. Onderweg weinig spektakel vandaag. De gastrijdster weet inmiddels alles van de seizoenen die een Machinist bij Kennis doormaakt en mogelijk meer. Bovendien was al snel duidelijk dat ze sterk reed, pakte lange kopbeurten en ging kort op het wieltje van een ander zitten. Zouden we na Carlien nog een sterke dame toe kunnen voegen aan het Van Boxel Peloton? Haar man, vriend of partner, zat naast Carel die behoorlijk door moest ploeteren om de gastrijder niet een half wiel voorsprong te geven.

Richting de finale vroeg Bart aan Peter of er nog plannen klaar lagen voor de finale. Paul zou bij zijn vriend, de gastrijder, blijven zei Bart. Als wij dit zeggen betekent dit meestal dat we ons een beetje terugtrekken. Naar het materiaal en kuiten van deze vriend kijkend zou dit wel eens het tegenovergestelde kunnen betekenen. Na de bochten bij Ulicoten kon het feest beginnen. Voorin bleef het rustig maar Paul Barten ging vanuit de achterhoede aan de slag, snel gevolgd door zijn vriend met diens vriendin en een paar helden uit het peloton. Ik had goede benen en dacht toen Paul ging dat hij een paar honderd meter alleen zou rijden om ingehaald te worden door het peloton. Maar wat blijkt;hij kan als geen ander een tijdje 52-53Km/uur aanhouden waardoor er een te groot gat geslagen wordt. De achtervolging werd wel ingezet met vet 40+. Onderweg pikten we “ de vriendin” op en even later ook Patrick Gordijn. Op de Goudberg konden we ze al niet meer zien, later hoorden we dat het voorin  behoorlijk gekraakt had.

Paul kan er weer een op zijn palmares bijschrijven. Ik herinner me een statement van Paul van een jaar terug “  in Mei ben ik op mijn best” , gelukkig maar want het is pas april. Op het terras was het weer vertrouwd. Hoewel ze bij het Knooppunt goede klandizie hebben van fietsers zou de behandeling van de bezem door Dhr. Smout anders vermoeden. Hij pleurde deze zo van het dak net naast de Bianchi van de gastrijder. De fiets werd licht aangetikt maar nadere inspectie leverde geen verwijten op. Er werden, door de jongeren, weer mooie beelden vanaf de smart phone uitgewisseld, want wat zouden we moeten met een dag zonder borsten.

We hebben er trouwens een nieuw lid bij; Marc Jansen uit Oosterhout, Welkom Marc. Tot zondag.  Let op:  4 mei wordt de Servais Knaven Classic verreden. Er zullen mogelijk een aantal bestuursleden ontbreken en we hebben nog een wegkapitein nodig. Tocht is volledig uitgepijld. We zullen jullie binnenkort informeren hoe, wie, wat, waar en hoe laat er op die dag gereden zal worden.

 

Geef een reactie

Sluit Menu