Van Boxel ronde 15 juni

The day after or the week before?

Zoals verwacht na de ploegentijdrit van gisteren was het niet echt druk op de zondagochtend bij de winkel van Kees van Boxel. Onderweg richting Galder dan begin je eens wat te dromen. OK, het is dus vaderdag. Paul Barten die ’s middags in Gilze gaat rijden. Waarschijnlijk Bart Marinus en Bas van Boxel ook nog wel. Een groepje zal waarschijnlijk wel tot laat in de nacht aan een Chaamse BBQ hebben gezeten,. Rob Kusters moest nog een wedstrijdje op de rollen doen. René Jansen was gisteren al een middag weg geweest, dus die zal het wel te druk hebben vandaag. Als nou ook nog Richard van Loon naar de Chaamse autocross zou gaan, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat…………………

Het zag er in het begin naar uit dat mijn dromen werkelijkheid gingen worden. Maar een man of acht aan de start. Helaas kwam daar die dekselse Vinnie aangereden. Die had toch in bed moeten liggen na een feestje bij zijn schoonzus! Kort na het vertrek werd het scenario steeds minder positief. René kwam gewoon aansluiten en even later was ook nog Tonnie van der Velden van de partij. Met al dat geweld waren mijn kansen op een geweldig vaderdag kado drastisch gedaald. De gebroeders Oomen waren ook van de partij en met name Jan gaf er in de finale weer regelmatig een flinke snok aan. Op het terras werd zijn drankritueel nog eens geanalyseerd, alsof dat er iets mee te maken zou kunnen hebben. Het schijnt dat Jan zijn bidon altijd eventjes beroerd alsof hij een goede wijn in het glas laat ‘walsen’. Anderen wisten weer te vertellen dat de inhoud van Jan zijn bidon dusdanig gevaarlijk was dat hij hem bij het chemisch afval moet inleveren als hij leeg is. Hoe dan ook; Als je op deze leeftijd nog een gat dicht rijdt in de finale dan kun je wel een opkikkertje gebruiken.

Ronald van Rijsbergen was met zichtbare tegenzin deze ochtend op zijn fiets gestapt. De ploegentijdrit was voor hem kennelijk op een dusdanige deceptie uitgedraaid, dat hij overwoog om zijn fiets maar te verkopen. Karl O’ Neill daarentegen gebruikte de ploegentijdrit als een leermoment om te constateren dat  10 dagen kijken naar snelle tweewielers op het eiland Man, je eigen snelheid niet ten goede komt. Hij was er vandaag weer bij om de opgelopen achterstand zo snel mogelijk teniet te doen. Erik en Carlien hebben toegezegd om volgende week ook mee te doen aan de individuele tijdrit. Erik gaat zijn tijdritpak van Agros Shimano aandoen. Agros is de naam van Erik zijn bedrijf en betekent ‘Velden’  in het Latijn.  Een mooie naam voor een mooi bedrijf. We hebben smakelijk gelachen om het verhaal van Erik waarbij hij voorrijkosten wilde rekenen en de klant gewoon antwoordde: “Dat is niet nodig, want ik kom je wel halen en brengen”. Met de kleuren van de business card van Erik zijn bedrijf komen we op de toekomstige kleuren van het clubtenue. Joost verwees politiek correct naar de kledingcommissie maar na lang aandringen hoorden we toch dat met name Bas wilde vasthouden aan de kleuren rood/zwart die ook in het logo van Van Boxel zijn verwerkt. Er was weliswaar geen bus vanmorgen, maar wij hadden toch allemaal het idee dat die twee bussen in het zwart met celeste groen gespoten zijn? Affijn, als we het maar snel weten, want de kleding moet straks wel passen bij een eventuele nieuwe fiets. Een fiets die tegenwoordig eenvoudig in  China besteld kan worden, net zoals de nieuwe helm van Joost. $25 verpakt in zwart plastic en wat bubbeltjesfolie was deze helm 3 weken onderweg geweest. Volgens insiders kon je op deze manier op deze website ook een tweede vrouw bestellen en laten leveren. De naam van website voor al deze mooie spullen ga ik hier uiteraard niet noemen, want dat zou in strijd met onze sponsorbelangen zijn.

Volgende week dus de individuele tijdrit. Jan van Rijen gaat zich met Johan Gerrits met de tijdwaarneming bemoeien dus dan weet je alvast aan wie je de gesloten enveloppe moet overhandigen. Ik zelf ga rijden in mijn eigen tijdritpak van Van Boxel wat ik ondertussen al weer van Manou terug heb gekregen. Ik hoop wel dat Hans Marijnissen door heeft dat niet zij, maar ik in dat pak zit aanstaande zondag 🙂

We rekenen op een grote opkomst van renners mét aanhang en kinderen deze keer. Gerwin en Anja schijnen dusdanig uit te pakken dat Tilburg kermis hierbij gaat verbleken. We gaan het zien!

Oh ja! Zou ik het bijna vergeten: Tonnie van de Velden wist met een enorme lange sprint van kop de groep voor te blijven. Diep respect voor deze ultieme krachtsinspanning. René en ondergetekende completeerden het podium voor vandaag. Het had dus allemaal zo maar kunnen lopen als 2.5 uur eerder voorspeld.