Van Boxel Ronde 27 juli

Na Galder doorgeploeterd te zijn voornamelijk te voet ivm de rioleringswerkzaamheden aangeschoven bij de fietswinkel. Daar al een gezellige boel; delegatie Chaam eo; Gerwin uit Baal en onze vrienden uit Etten. (terug van paar dagen Italie; net als Marc) Ook vers terug van een combi fiets/boot/relax vakantie in Turkije was Wilbert; met toch een beetje “vrees” aan deze ochtend begonnen maar hij hield zich kranig en heeft niet veel verloren na de vakantie! (en als je nog een B&B zoekt aan de Markvallei dan kun je binnenkort bij hem terecht)

Zo’n beetje iedereen was er die je normaal ook verwacht; alleen niet Ronald; Ton en Peter; zij gingen zaterdag naar een bejaardenbal (Stones) in Werchter dus dat werd een latertje.

Zo rond klokslag 08.05 vertrokken we dan maar; Kees net gemist maar bij de Galderse Meren was hij al met achter de groep met bus aangesloten. (lang leve de vaste route! Altijd handig)

Zoals gebruikelijk mocht ik weer als 1e vertrekken en deze keer was Hans van (ei)L mijn partner; we spraken af 32; 33; rustig beginnen en ja dat hielden we toch mooi 3 km vol en toen werd de 35 al weer aangetikt; ’t t’is niet anders; was toch blij dat ik bij de pomp kon afgeven en achteraan sluiten. Hier sloot Marc net bij en vertelde mij in geur en kleur zijn Italie avontuur op o.a.  de Stelvio; waar hij dus ook Manou; Paul en Philip tegen het lijf liep/fietste! (ze zitten overal die van Boxel renners)

Verder geen groot spektakel; buiten Gilze zowaar Nico+Rien ingehaald (nieuw koppeltijdrit duo…aan’t trainen??) en zij werden opgeslokt door de groep. Wederom zo’n man of 26. Oh Ja, Paul Janssen blijft de verkeerde plekken vinden om aan te sluiten; was het paar weken terug de bocht in Dorst; nu was het vooraan Ulvenhout waar hij ineens de groep met 37 in ’t uur tegenkwam; dus dan maar snel gefloten en gelukkig daalde het tempo naar 36.8 zodat Paul op zijn gemak kon draaien en aansluiten.

Windje stond niet echt lekker; maar ja hoe harder we rijden des te meer wind; we zoeken ’t eigenlijk zelf op!

Het laatste stuk vanaf Ulicoten huiswaarts ging voornamelijk “en bloc”, diegene die weg reden; werden ook weer teruggepakt; het bleef allemaal aardig bij elkaar. De bocht bij Grazen uit lagen nog 2 man op kop (ik denk Bart en..?) maar die werden weer ingehaald ver voor de finish. Ik zag het allemaal in de staart van de groep, vond het wel prima zo; ik zag dat er gesprint werd zo’n 200 meer voor mijn neus maar wie er 1e was ? Keine Anung..ook niet belangrijk eigenlijk. Het was wel klokslag 10.00 dat we de meet passeerden op Strijbeek; toch knap op tijd.(als de koffie maar klaar staat vroeg Ed zich al af)  Zoals ik al ook op het terras hoorde; iedereen doet zijn kopbeurt; er is respect voor een ieder; zonder problemen wordt er twee-aan-twee gedraaid; of het nu kort of lang; maakt niets uit. (Het lijkt wel een echter vereniging!) Na kletsten op het terras geen bijzonder (wieler) nieuws of het moet zijn dat de “RONDE VAN GALDER” weer leven is in geblazen. Jan Jansen heeft dit op zich genomen als BWF koers en dit zal plaats vinden op 13 Juli 2014.

(zie ook http://www.brabantsewielerfederatie.nl/index.php/wedstrijden-bij-de-bwf/wedstrijdkalender/36-kalender/locaties/538-galder  voor het rondje en details) dus diegene die zin hebben een wedstrijdje dit is je mogelijkheid om je meten met andere kleppers uit Brabant. (De permanence is bij Knooppunt; start bij Bijl)

Om je trouwens een idee te geven hoe de Ronde van Galder destijds was lees dit stukje maar eens:

(vooral dat stukje van Hennie Kuiper zegt wel iets over de status van deze ronde destijds!)

Uit de ouwe doos 1979 ; entree 1 keiharde Gulden! (volgens mij was dit de de laatste keer dat Ronald van R. bijna gevochten heeft met ene uit Chaam in toen het Wapen van Ginneken; nu Knooppunt..dus dat belooft wat voor deze editie!!)

As zondag: toertocht Ton/Rob; route is al geladen in de MIO dus dat gaat goed komen!!

Mvg Joost

Deze inhoud is beschermd voor alleen site leden. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Nieuwe gebruikers kunnen hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Nieuwe gebruiker