Toertocht Ton / Rob 6 juli / wisselende contacten

Afgelopen zondag stond deze toertocht op de kalender. Na een zenuwslopende zaterdag avond Nederland-Costa Rica was het wel lekker om de stress weg te spoelen met een rondje door de Brabantse Kempen.

Voor velen waarschijnlijk een kort nachtje; voor sommigen zelfs te kort zodat ze deze tocht maar lieten lopen. Sonde; deze toertocht Ton/Rob (zonder Rob) is beslist een aanrader; Brabantse Kempen betekend Brabant in optima forma; mooie landschap vergezichten; bos partijen afgewisseld met grazende koeien in groene weides; slingerende wegen door al dit moois onder begeleiding van onze Ton + Mio

(nee, geen commissie van de VVV ontvangen)

We vertrokken toch met 18 man op de fiets + Kees in de bus; mooie opkomst en met prima weer (wel erg benauwd) gingen we richting Chaam binnendoor de Kempen in.

Dit had er trouwens eentje meer kunnen zijn maar Herman had zich danig vergist in de opgebroken weg in Galder; vast gereden en net te laat bij de winkel. (Maar gaf hij toe; hij had ook iets eerder thuis kunnen vertrekken)

 

Voordeel van één wegkapitein en een oneven aantal is dat je zodra Ton van kop af komt en zich enkele rijen laat zakken ook gelijk de gehele groep een positie opschuift. Op deze manier kom je iedere keer naast een andere renner te zitten wat dus weer andere gesprekstof oplevert.

Trouwens wegkapitein nummer 2 Rob had een feestje bij zijne baas Kennis op Strijbeek dus die lag waarschijnlijk bij ons vertrek om 0800 nog zijn roes uit te slapen in een of andere grote landbouwmachine.

 

De tocht zelf verliep zonder noemenswaardige bijzonderheden en met gezwinde spoed stoven we richting http://www.nekkermenneke.nl/ te Bladel waar we met zijn allen tevreden het terras opploften. Toch wel enigszins vermoeid (wegens de sterke tegenwind en korte nacht) lekker aan de koffie met appeltaart en/of wafel met suiker. Ook 2e bak koffie kwam snel door en voordat de sterke verhalen echt sterk werden snel afgerekend en weer retour richting Brabant-Zuid.

Ton stuurde ons langs mooie stukken o.a. dwars door het bos over een grint pad; maar prima te rijden en de bus kon er ook makkelijk langs.

Zoals gebruikelijk ging ook deel 2 van deze tocht met een wat hoger tempo dan voor de pauze; en zeker toen Ed en ik op kop kwamen én de wind heerlijk in de rug stonden konden we het niet laten het tempo op te schroeven. Toen we het fietspad opdoken zo achter Weelde volgens mij brak dan ook de groep even maar was het uiteindelijk het mannelijk deel van Team Agros die de pijp aan maarten gaf en plaats nam in de bus. Hij was al niet echt scherp begonnen en het lampje van zijn tank brandde, bodem bereikt, bus in en bijbuurten met Kees.

Zo in de contreien Ulicoten/Strijbeek werd er vlak en hard gereden en de laatste 5 kilometers waren het Vinnie en Ronald van R. die een strak tempo aanhielden tot op de Goudberg. Hier werd nog aangezet voor een “pseudo” finale maar echt spannend is het nooit geweest; was meer voor de vorm. Zoals Ton al had medegedeeld; toertocht; duurtraining; geen finale; samen uit samen thuis.!

En thuis waren we iets na 12.00 uur; prima op tijd voor een tochtje van zo’n 120km

Deze inhoud is beschermd voor alleen site leden. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Nieuwe gebruikers kunnen hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Reacties zijn gesloten.