Chaam

Tot grote ontevredenheid van Louis van Eil heb ik in mijn vorige verslag vergeten Chaam te noemen in het rijtje hulptroepen om Rob Kusters een keer te verslaan. Nou was het een hele tijd geleden dat Louis en zullie Hans meegefietst hadden, Richard is ook niet in de gelegenheid wekelijks acte de préséance te geven maar dan is er altijd nog Guido van den Heijning. Mijn excuses dus aan Guido. Chaam; waarom zou je Chaam vergeten. Om te beginnen hebben wij, Galder, nogal eens gedoe met Chaam. Vrienden die in het ziekenhuis geslagen worden, zoons die in het ziekenhuis geslagen worden en ikzelf heb een keer een klap gehad van iemand uit Chaam. Dit nadat ik woorden gewisseld had met weer iemand anders uit Chaam. Hij was zelfs te gast in Galder en dan nog ruzie zoeken. Ik was trouwens ook te gast aangezien ik in Ulvenhout woonde, maar dat doet er niet toe want een paar jaar later ben ik in Galder gaan samenwonen.  Kortom altijd wat met Chaam.

De rit van vandaag werd gekenmerkt door gebrek aan de bus. Het was een beetje donker en de wegen waren vochtig. Dit brengt  het risico op lekke banden met zich mee en we werden idd twee keer getroffen. De sfeer was goed waardoor de noodgedwongen stops soepel gedragen werden. Voor de heren uit Chaam kwamen de stops overigens goed uit, konden ze een beetje uitrusten. De finale kwam langzaam op gang waarbij ik wederom de sterren uit de hemel gefietst heb. Louis, die volgens eigen zegge 5 weken geen fiets gezien had kon goed meekomen in de voor- finale maar uiteindelijk is het peloton toch gebroken. Ter hoogte van de Erikaweg had ik er genoeg van, Bart Marinus reed los van de groep en niemand maakte aanstalten. Voorzichtig aan de linkerkant naar voren in de groep gereden en geroepen; wie rijdt er mee?. Ik dacht een paar instemmende knikken van Tonnie gezien te hebben waarna ik als een idioot richting Bart ging. Bij Bart in het wiel keek ik om en zag dat er niemand meegekomen was. Helemaal leeg gereden Bart gevraagd het maar af te maken want ik kon niet meer overnemen. Snel werden we ingehaald door de rest waarna Jan Jansen (weinig last van de Russische boycot gehad) via de linkerkant van de weg naar voren spurtte en de eindsprint op zijn naam kon schrijven.

Op het terras was Chaam goed vertegenwoordigd en hebben we weer een gezellig einde aan de zondagochtend beleefd. Altijd gezellig met de mannen uit Chaam. Jammer dat Louis bij de bierfeesten zit maar gelukkig is de afstand naar huis kort komende zondag.

Deze inhoud is beschermd voor alleen site leden. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Nieuwe gebruikers kunnen hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Nieuwe gebruiker