Geen woorden maar daden ( door Richard Geerts) Compleet

Het is het clublied van Feyenoord waar ik aan dacht toen ik het briefje met daarop de uitslag van de koppeltijdrit in mijn handen gedrukt kreeg. Op een geweldig mooie nazomerzondagochtend hebben we ons inmiddels niet meer van de kalender weg te denken evenement mogen afwerken.  Dit keer waren we te gast bij Erik en Carlien op hun prachtige buitenverblijf.
Ik spreek namens het bestuur wanneer ik zeg dat deze ‘van-boxel-op-locatie-tijdritten’ ons erg goed bevallen. En heb het gevoel dat dit bij onze leden niet anders is. Vanaf hier nogmaals dank aan gastheer en gastvrouw voor de perfecte verzorging en ontvangst. Ook de vele vrijwilligers erg bedankt voor jullie assistentie !
Ik weet niet zeker of het Carlien parten gespeeld heeft tijdens haar tijdrit maar ze gaf een beetje de indruk toch wel wat gespannen te zijn. Dit moet echter zijn gezakt toen ze aan haar stabiele rustige maat van deze dag, Richard van Loon, werd gekoppeld. Was ze zenuwachtig voor de tijdrit, of er genoeg koffie en vrijwilligers waren, of dat de frietpan wel op tijd aan zou staan?
Zelf had ik mijn ‘gespannen’ avond/nacht net achter de rug. Zoonlief had zijn 15e verjaardag gevierd. En dat brengt toch ook wat met zich mee. Ruim dertig 15-16-17 jarige pubers, sommige nog naïever en grenzelozer dan anderen. Waarin de nodige drank verdwijnt, ik geef t je te doen….
Terug naar deze ochtend. Nadat de gehele club fietsers het rondje had verkend, vrijwilligers waren gearriveerd en hun post was toegewezen, kon de loting beginnen.  Het resultaat hiervan was dat op voorhand geen zekere winnaar was te voorspellen. Enige verdachtmaking van een ‘gestuurde loting’ maakte zich meester van menigeen toen de maatjes Ton en Ronald zichzelf aan elkaar koppelden. Het mocht echter niet baten zou later blijken.
Al snel gingen de koppels hun tactiek bespreken, variërend van dicht in het wiel rijden tot wie gaat wanneer op kop. Of kom / kan / wil ik eigenlijk wel op kop..!?
Allez gewoon aan beginnen en vooruit met de geit. Des te eerder kan het welverdiende pintje na afloop worden genuttigd. Tijdens deze gezellige afterparty werd er volop geklets en gelachen in een erg leuke sfeer. Ik kan en ga niet alle grappen en (schunnige) grollen hier noemen maar die van dat mannen heel goed kunnen multi-tasken en dat Kees van Boxel thuis de bossenmaaier is gaan zoeken zijn bij mij goed blijven hangen.
De uitslag is toegevoegd onder dit verslag en laat inderdaad zien dat er zeer aan elkaar gewaagde koppels hun 20 kilometer hebben afgelegd. Bijvoorbeeld de nummers 1 en 2 in de uitslag met slechts 0,2 seconde per afgelegde kilometer verschil. Het is niet de eerste keer dat Bart, dit keer samen met Guido, deze zeer prestigieuze wedstrijd op zijn palmares kan bijschrijven. Guido en Bart alle hulde en eer is aan jullie ! Bas en Leo van Boxel dachten na afloop niet dat ze die 4 seconden ergens hadden laten liggen. Maar toch..
O ja ; het clublied van Feyenoord. Nadat er de afgelopen weken wat geinige steekjes richting afdeling Chaam waren uitgedeeld deed het mij zeer deugd dat 100 procent van de chaamse deelnemers op het podium stond. En dan hadden ‘we’ Louis en Marc zelfs nog thuis gelaten. Het podium zou te klein geweest zijn !
1. 28.12 minuten. Bart Marinus – Guido van de Heining. 39.9 km/h gemiddeld
2. 28.16 minuten. Bas van Boxel – Leo van Boxel. 39.8 km/h gemiddeld
3. 28.46 minuten. Rene Jansen – Hans van Eil. 39.1 km/h gemiddeld
4. 28.51 minuten. Peter Feskens – Rob Marinus. 39.0 km/h gemiddeld
5. 28.58 minuten. Jan Jansen – Paul Jansen. 38.8 km/h gemiddeld
6. 29.05 minuten. Ton van de Velden – Ronald van Rijsbergen. 38.7 km/h gemiddeld
7. 29.32 minuten. Rob Kusters – Erik van de Velden. 38.1 km/h gemiddeld
8. 29.46 minuten. Gerwin Boemaars – Wilbert Menten. 37.8 km/h gemiddeld
9. 29.54 minuten. Richard van Loon – Carlien van Meer. 37.6 km/h gemiddeld
10. 30.10 minuten. Marc van Zanten – Ed Vermeeren. 37.3 km/h gemiddeld

Deze inhoud is beschermd voor alleen site leden. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Nieuwe gebruikers kunnen hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Nieuwe gebruiker