keek op de week; door Joost

Afgelopen week kwam ik Hans en zijn geliefde Linda al wandelend tegen in het pittoreske Galder. In  het romantische schijnsel van de verlichting van RKVV GESTA wist Hans mij te vertellen dat ’t wel ging met zijn kwetsuur en dat hij het as zondag wel weer wilde proberen. Ik vroeg nog hoe het was gesteld met zijn Fondriest, Hans ging ervanuit dat die goed zou zijn; hij had er niet echt naar gekeken; hij was tenslotte fietsend thuisgekomen. Ik dacht; ben benieuwd hoe dat zal gaan en dat hebben we geweten.!

Ook goed nieuws zo net voor het weekend dat NAC gewonnen had! Als (toch wel stiekum) NAC fan/volger (tegen beter weten in) hoop ik dat ze er gewoon in blijven en denk zelfs denk om toch misschien maar weer eens een seizoenkaart te kopen volgend seizoen. (mede aangespoord door Ton en mijn zoon)

Anyway; de zondag; Ronald nam nu zelf plaats achter het stuur, voldoende hersteld om zelf te kunnen rijden. In deze toch wel gure ochtend vertrokken we (voor de laatste keer dit seizoen) om 08.30 vanuit Galder voor ons rondje. Ik weet niet wat het is; goede voornemens; de nieuwe kleding; nieuwe leden; nieuwe spirit of wat anders maar wederom een opkomst van +30! Heel mooi!

En inderdaad Hans was er ook bij op zijn Fondriest. Ook verstandig van Ronald om wat extra fluiten uit te delen want met één fluiterd in een groep van 30 komen we niet ver. Dus Kubus en volgens mij ook Robbie dacht ik reden rond met de fluit in de hand.

Trouwens, over fluit in de hand gesproken; op de Daesdonk werden we al toeterend begroet door Diana in haar Jeep; onderweg naar de loopgroep in Galder. Volgens mij met een big smile en…….Rob sloot pas later aan in de groep, tja dit betekend natuurlijk niets maar kan me wel ’t een en ander voorstellen.

Terug naar de deze ochtend; in de Dorpstraat in Ulvenhout was de rust voorbij want John Kuipers sloot aan; half Ulvenhout wakker en geen vogeltje meer gehoord!

Ook onze nieuwe leden Jan-Jaap en Jeroen waren van de partij voor hun 1e respectievelijk 2e kruisje.

Veel wind wederom; waaier rijden ging niet; groep te groot en aangezien niet iedereen zijn/haar kopbeurten pakte waren er wisselende fiets partners. Ton sloot aan halverwege en bleef als een soort bezemwagen-fiets toezicht houden op de achterkant van de groep. Deze keer hadden we gezelschap van zo’n 10 toeristen in totaal dus het was al bij al een behoorlijk peleton.

Het fijnste stuk om  te rijden was toch wel het stuk Poppel – Baarle en de Rooie weg; hier stond de wind dermate gunstig dat we redelijk makkelijk een hoge 30-iger konden aanhouden. Ook (viel mij op) dat Raimond een vrij lange en sterke kopbeurt had op de Rooie weg.

De finale was en-masse Ulicoten uit; Mjeel door richting Grazen; hier was als ik het goed heb Rene en Jan-Jaap die al voor de bocht weg waren geslopen en met tweeën richting Strijbeek gingen. Zelf sloot ik net achteraan aan na een kopbeurt vol in de wind maar helaas mijn 2 voorgangers (John en Jeroen) hielden de benen net stil en gingen rechtsaf richting Chaam. Dju..dat was teveel; weer een gat en dat kreeg ik niet dicht; raapte onderweg nog Paul op die (alsof het een echte Jansen is) zijn excuus van zijn afhaken al had aangekondigd eerder in de ochtend. (ziek; griep; snot enz, je kent het wel)

In de laatste meters werd het kopgroepje teruggepakt en deed Hans het enige waar hij goed is (buiten vlees keuren en ouwehoeren) namelijk hard doorknallen in de laatste 50 meter en vierde zijn comeback met een glorieuze overwinning.! Goei gedaan jonge!

Terug in Galder snel aan de koffie; was er aan toe; en er werd nog gezellig nagekeuveld over deze ochtend; het was nogal rumoerig met zo’n man of 20 aan de koffie met ieder een eigen sterk verhaal. Hoorde toevallig vanavond van een Sjepap dat het net een kippenhok was! (Maar wel gezellig)

Tot volgende week; klok verzet en vertrek om 08.00!

Deze post heeft een reactie

1. Heb alvast m’n smoes voor volgende week klaar: ik ben er gewoon niet 😉