Verslag individuele tijdrit 20,1 km op 28-06-2015 te Baarle Nassau

Pfffff……..’t zit er (bijna) op! Het Jaarlijkse tijdrit epos met eerst het Gilzer-weekend met ploegdeelname en daarna de ultieme marteling op de Rooie weg! Voor de een is zo’n individuele tijdrit een uitdaging (zo’n beetje alle leden van Fietsclub van Boxel die durven mee te doen) voor de andere een wederkerende teleurstelling (Richard en ondergetekende)

Voordat het zover is eerst de voorbereiding; wederom zijn Kubus en Anja onze gastheer/vrouw en samen met onze Ton zorgden ze voor een “spic-en-span” parcours; hapjes; gevuld zwembad en koelkast; gras gemaaid en de benen geschoren! Ton had het excel tijd waarneming programma op de mini-laptop van zijn dochter gezet maar….helaas dat werkte niet onder Windows 8! (Ik had zoiets al voorzien dus maar gezorgd voor papieren lijsten en old-school manueel vastlegging van de tijden)

Bij het vertrek in Galder klokslag 08.00 was ’t rustig; groepje van 10 ongeveer samen met een van onze gastrijders van dun Bud (Louis Jochems uit Galder) vertrokken.

Bij de “3 Zwaantjes” in Galder sloten samen met Marc Geppaard en Hans van Eil de andere twee gastrijders aan (Johan Heestermans en Marc Peeters uit Ulvenhout) die zich gemeld hadden.

Via de verkorte route richting Baarle Nassau, net voordat we aankwamen bij de Kubus maakte Patrick met zijn Fiat al claxonnerend Carlien dermate aan het schrikken dat ze abrupt naar rechts uitweek.

Helaas kon Ronald van R. haar niet ontwijken en kwam met zijn voorwiel in haar derailleur terecht en maakte een behoorlijke schuiver op het asfalt. Louis en ik zaten er vlak achter en konden nog net op tijd uitwijken het gras in.

Schrik alom en Ronald werd voorzichtig naar de kant van de weg geholpen en uiteindelijk met bus afgezet bij de Kubus. Geen leuk begin en geen tijdrit voor Ronald helaas. (wiel en kleding kapot; schaafwonden en geschrokken).

Toch was Ronald nog enigszins aanwezig en dan wel in de vorm van zijn zoon Floris die samen met Sten (zoon van Carlien) ook deelnamen aan deze tijdrit. (hulde voor deze kerels!)

Na de koffie en registratie van de deelnemers door chef tijdwaarneming Jan van Rijen m.b.v. zijn bevallige assistente kon er gestart worden. De snelste 5 van vorig jaar werden als laatste ingedeeld; de rest dmv loting bepaald.

Aangezien we om de minuut startte waren sommige deelnemers (Carlien en Louis van Eil o.a.) toch enigszins verrast dat ze aan de beurt waren met als gevolg dat ze met vliegende start vertrokken.

Anyway..ieder doet zijn ding op deze tijdrit en voor de officiele uitslag zie de site met de uitslag. Onze gasten en jeugd deelnemers hebben zich meer dan prima laten gelden en hebben als volgt gescoord (op een totaal van 25 deelnemers).

Frank Sarton zou 4e zijn; Louis; Mark en Johan 12; 13 en 14; Sten 23 en Floris 25

“Vreemde” eend in de bijt was Bertus Oomen die buiten de tijdwaarneming om volle bak op-en-neer de rooie weg afzoefde; wel bij het draaipunt tussen de varkenstallen verdween ipv om het pionneke heen draaide.

Na de presentatie van einduitslag begonnen we aan een andere specialiteit van deze club en wel “de afterparty”: het weer was prima; broodjes vers; drank koel en de hapjes warm; zoals gezegd goed verzorgd en goed voorzien was het zeer gezellig!  Onze gastrijders hebben wat dat betreft het complete “Fietsclub Kees van Boxel” gevoel meegekregen en dat beviel hun behoorlijk goed volgens mij.!

Nu nog de koppeltijdrit (20-09-2015) en dan is het afgelopen voor dit seizoen vwb het club-tijdrit gebeuren.

Naschrift:

* er schijnt ge-stayerd te zijn waardoor sommige hoger staan dan verwacht?

*Louis van Eil op de terugweg verloren heeft van een stoeprand met als gevolg gebroken sleutelbeen en wat gekneusde ribben

*vorig jaar de afstand 20.8 was en dit jaar 20.1 (?) dus kan de uitslag niet goed vergeleken worden met vorig jaar.

Uitslag van de tijdrit 2015

[table id=29 /]