19 juli 2015 ( door Joost)

De pen maar weer eens in de hand genomen om deze zondag ochtend te beschrijven. Dit weekend was ook het 1e weekend van de start van de (lagere) school vakanties dus was toch wel benieuwd hoe de opkomst zou zijn.

Het begon in ieder geval rustig in Galder; de usual Galdernaren stonden gereed inclusief Lilian die nu weer genoeg beeld had neem ik aan om zonder mist in de ogen rond te rijden. Ook Nico was om 08.00 al in Galder en volgens mij had Leo zijn fiets gepoetst? (of leek dat maar?) Zijn garage is in ieder geval verdwenen; daar gaapt nu een groot gat in afwachting van de nieuwbouw. (die groepsfoto die we daar gemaakt hebben wordt nog een collectors item)

Temperatuur was aangenaam; de regen was gestopt zo rond 07.00 uur; weg was nog nat maar aan het opdrogen. Ook Kees weer present; Kees kan as zondag nog rijden en dan is hij wat weekendjes weg dus zullen we het tot aan de eerst volgende toertocht (30 Augustus) waarschijnlijk even zonder bus moeten doen.

Traditiegetrouw was ik weer de 1e die de spits mocht afbijten en deze keer was het Peter die mij gezelschap hield tot aan Oekel. Eerst obstakel was de 1e rotonde in Ulvenhout; bus volgde de omleidingsroute en de renners gingen al klunend door de wegwerkzaamheden. Het viel even uit elkaar maar alom discipline en er werd keurig gewacht. Iets verder in Ulvenhout sloot Gilze e.o. aan inclusief nieuw lid Roel (welkom) Mede aangespoord door zijn fiets vrienden Paul; Jan Jaap en Jeroen heeft Roel zich ook aangemeld als lid. Ja, de verjonging bij fietsclub van Boxel is ingezet; Bertus en Jan Oomen beide 70+; het merendeel schommelt zo rond 40 a 50 maar met die nieuwe gasten uit Gilze heb we ook een groep jonge 30-igers in onze gelederen! Voorwaar een goede zaak.(zolang ze ons er maar niet afrijden)

De ronde zelf zonder groot drama of opwinding; gewoon lekker rond gereden met alles bij elkaar toch weer zo’n 25 fietsers inclusief gastrijders (een blauwe uit Oekel die trouwens voor de finale keurig zelfstandig naar achteren ging) + een jonge kerel in Rings Goirle shirt die via Kubus een rondje meereed. (Deze jongen had ook geholpen bij de individuele tijdrit)

Ook haalde we onderweg Louis nog op die verdacht snel na zijn sleutelbeen breuk alweer op de fiets zat.

Zelf had ik op deze dag prima benen dus zowel de kopbeurten als de finale kon ik weer eens keer lekker meedoen en goed tempo maken.

In plaats van volgen tot aan de meet nu 3x wat gaten dicht kunnen rijden. Helaas voor Peter want op 500 meter voor de streep haalde ik hem bij wetende dat de rest er wel overeen zou gaan.

En aangezien onze ouwehoerende vlees expert er deze keer niet bij was, kon Rob optimaal gebruik maken van het laatste tempo werk van Ton en drukte als eerste zijn wiel over de finish lijn.

Bij Knooppunt was het goed toeven; hier sloten nog bij Karl en Jan die we onderweg al tegen gekomen waren en die eeneigen rondje hadden gereden.

In kader van de sociale controle kwamen Annemiek en Anik (partners van Hans cq Marc G) ook bij Knooppunt binnen gevallen; onder tussen regende het al behoorlijk hard dus maar een extra rondje en ook de nootjes gingen er ook goed in.

Bij mijn vertrek rod 12.00 uur zat “Chaam” nog op het terras; naar wat ik later begreep hebben ze ook Toontje Schoen nog aangedaan en is er door de dames een mister “van Boxel” verkiezing geweest met als winnaar……..

 

 

Tot zondag!

Geef een reactie

Sluit Menu