Zo kan het ook

Hoop gebeurt de afgelopen weken, vakantie, Ventoux, baard erop, baard eraf, regulier rondje en de laatste toertocht van 2015. Louis van Eil heeft duidelijk laten weten dat het een tijd geleden was dat er een verslag gemaakt werd. Dat klopt; maar ja, de “ last” ligt vaak op dezelfde schouders en iedereen heeft recht op “ even niets’. Ondertussen ligt Erik van de Velden op kop in de aanwezigheid competitie en de vele afwezigen van gisteren lopen tegen een achterstand aan te kijken die bijna niet meer in te halen is. Vermoedelijk heeft de prijs die Rene Jansen vorig jaar ten deel kwam bij Erik voor ongekend enthousiasme gezorgd. Waar was iedereen gisteren?

Om 07:00 het eerste berichtje eruit want het ging zo tekeer in Galder, het leek nooit meer goed te kunnen komen. Een extra schakeling met het bestuur zorgde voor een compromis om rond 08:30 te vertrekken. Zelden zo een goede beslissing meegemaakt bij de club. We hebben de mooie tocht, bedankt Joost, bijna geheel droog gereden en alleen in het begin beetje nat gehad. ‘ de thuisblijvers hadden ongelijk” en de 10 aanwezige gelijk. Wel kwamen we vuil thuis omdat Joost besloten had het Poldergebied op te zoeken met slik en stront op de weg.

Zelf was ik nog nooit op het marktplein van Geertruidenberg geweest waardoor deze tocht nog wat extra glans kreeg. Joost moest nog wel even uitleg geven aan de bediening waarom ze 20 punten klaar moesten zetten voor 10 man. Nu weten ze daar ook dat het slecht weer was in Galder die ochtend. Op het plein waren de voorbereidingen aan de gang, inclusief soundcheck, voor een braderie of zo iets. Een ongebruikelijk braderie want er zou een paaldanseres komen. Hoewel Hans nog knipoogde na het zien van een geschikte kandidaat, konden we geen andere persoon ontdekken. Niet veel eerder was er een “ Whole lotta Woman” in een iets te krap knal roze outfit voorbij gekomen die Nico liever niet aan een paal zag bungelen. De vraag is alleen of het hele plein dat ook moest weten Nico!

Bij vertrek werden we nog toegesproken door een paar dames die duidelijk behoefte hadden aan wat contact, heerlijke plek Geertruidenberg. Via Oudenbosch, mooi haventje trouwens, richting ’t Heike, Rijsbergen en naar het knooppunt alwaar we de tocht nog gezellig afgerond hebben. Voor Hans werd het sowieso een mooie dag aangezien hij tot de ontdekking kwam dat hij familie op Galder heeft wonen.

Nog een woord van speciale dank aan Jan van Rijen die wederom het beste deel van de zondag achter ons aan heeft gereden. Wanneer kunnen we mensen aanmelden voor een lintje? . Vooral Wilbert zal blij geweest zijn want wat had hij anders gemoeten met zijn schijfremmen.

Nog een paar weken en dan hebben we de koppeltijdrit. Wij hopen op grote belangstelling na het succes van vorig jaar. Locatie en indeling zal min of meer het zelfde zijn. Als jullie familie leden hebben die zich in willen zetten om als vrijwilliger mee te doen laat het aub weten.

Oh ja; voor degene die erbij waren; “ zo kan het ook”.