Stoppen op je hoogtepunt

De Gilze-app groep bleef angstaanjagend rustig op zaterdagavond, qua fietsen dan toch. Qua onzin ging het weer lekker, en Jack heeft zeker en vast nog een keer vermeld dat ie aan de Efes zit in Belek; zugd, dat weten we gvd onderhand wel!
Zelf stond ik tijdens deze hoogstaande app conversatie in een feesttent te Beneden Leeuwen, waar ik samen met de 3J’s mee heb gedaan aan het Hart van Gilze van Beneden Leeuwen. Tijdens deze koers gedaan wat ik het beste kan, m’n cartouche te vroeg verschieten en vervolgens de hele koers achter de feiten aan rijden. Mooi was dat JP en Abebe daar op een gruwelijke manier zat werden gevoerd, dus dat waren er al twee die ik van het lijstje kanshebbers kon schrappen voor de überbelangrijke van Boxel finale.
Op zondagmorgen naar Gilze gefietst waar om iets over 8 gelukkig Bas van de Boxel nog aan kwam kakken anders had ik gans alleen richting Ulvenhout gekund. Nick van de Michielsen meldde zich nog af op de app, en de wekelijkse vogeltrek bleef uit dus ook John van de Kuijpers reed niet mee. BVB was op de Bavelseweg niet vooruit te branden en niet te beroerd om nog een viaductje over te slaan. Beetje jammer als je daar al aan het sparen bent voor de finale maarja, we waren maar met tweeën en je wil ook de stemming niet verpesten.
In Ulvenhout was het een heul klein clubje wat we tegenkwamen. Zelf kwam ik naast Wilbert te fietsen die bijna niet te verstaan was omdat de schijfremmen van z’n Basso zo piepte. De tocht verliep zonder al te veel spektakel, al is misschien de kopbeurt van Hans van Eil nog wel het vermelden waard: de volle 50 meter die hij duurde…..
Voordeel van het kleine clubje was dat er weinig tot geen nervositeit was tussen Ulicoten en Meerle, iedereen geloofde het wel wat betreft de finale in het begin. Pas voorbij Meerle kwam er de gang  in, Ton sprong nog een keer weg en dat was het wel qua deemarazies. Ter hoogte van het pannenkoekenhuis heb ik zelf nog een keer alles gegeven en dat bleek zowaar voldoende te zijn voor mijn eerste UCI punten aller tijden. En hoewel het natuurlijk helemaal niet belangrijk is deed het wel deugd, haha.
Bij het knooppunt vertelde Bas dat er een paar totaalpenissen bij de zaak van Jeroen hadden ingebroken die nacht. Wat lopen er toch kansloze mensen rond op de planeet. Voor zoals het toen leek was er weinig tot niks weg, alleen kapotte ramen.
Aangezien ik zaterdag ook al zowat de hele dag weg was geweest, moest ik het helaas bij een bakske koffie laten zondag. Ik ben zeer benieuwd naar de rekening van ’t Knooppunt, want vanaf afgelopen zondag is het schijnbaar traditie dat de winnaar een rondje geeft. (ben zeer benieuwd wat voor effect dat op de sprint van Jan Jansen gaat hebben…)
Ohja, over de titel; Hans heeft een Roemeense poets die schijnbaar erg veel aandacht heeft voor onder het randje……