YES!! GEWONNEN Ritverslag door Richard van Loon

Om dit verslag een beetje te snappen, een kleine samenvatting van 2 weken terug.  Ik ben toen samen met  Raymond , Ed, Leo, Hans een weekend wisten fietsen om en op de Mont Ventoux.            ‘s Avonds met een aantal versnaperingen op, kwamen de verhalen en ideeën weer goed op gang.

Het plan was om één van ons vijven een keer naar de overwinning van de van Boxel ronde te loodsen. Gezien de tactiek bij andere clubleden zijn wij dat niet zo. Dus een halve avond allerlei scenario’s  bedacht en uitgewerkt hoe het moest gebeuren.  27 SEPTEMBER is de datum, dan zou het zover zijn en zijn we alle vijf aanwezig.

Afgelopen zondag naar de winkel  samen met Ed. Bij de winkel stonden Raymond en Leo al te wachten. Waar blijft Hans?? Ons sprintkanon!!  Die vrijdag nog  tegen mij riep, “Zondag he”!!!!       Maar geen Hans, dus vertrokken we zonder hem. Met in gedachten,  misschien sluit hij nog aan.

De ronde verliep rustig. Onderweg nog een paar man opgepikt maar geen Hans. We gingen in een aardig tempo richting Ulicoten.  Op de rooie weg reed ik naast Ed die nog geen aanstalten maakte om van kop af te gaan. Ik heb hem toch zover gekregen dat tie er mee afging. We moesten tenslotte nog een finale rijden. De finale verliep zoals gebruikelijk paar man weg, maar wie gaat ze terug halen??  Dat verliep zo tot Oude Bredasebaan. We moesten daar nog een groep voorbij en halverwege de Goudberg  ging Paul Janssens er als een raket van door. Ik dacht daar moet ik bij in het wiel zien te komen.  Maar  gezien zijn hoge snelheid lukte dat gelukkig. We waren samen weg, alleen bij de eerst volgende bocht, zei Paul, “ hij is voor jou, rijden”.  Jaja ut was nog een heel eind  (1.3 km) tot aan de streep,  geen keus, trappen en kijken hoever ik kom. Na een paar keer om kijken  (was nie zo zeker van mijn poging) zag ik iemand in de achtervolging. Het was Jeroen van Beijsterveld, bleek later. Nog maar un keer versnellen (en het dee  al zo’n zeer), maar kon toch stand houden tot aan de finish.  Dus gewonnen op de dag die we aangekruist hadden.  De tactiek die we hadden besproken, daar is nie veel van terecht gekomen.  Maar da maakt nie uit, de overwinning is naar één van de vijf!!

Richard van Loon