Ritverslag Zondag 6 Maart 2016

He he! Eindelijk kon het spul weer de weg op, dus wekker gezet en op tijd naar de winkel vertrokken. Hier stond Kees al klaar bij de bus, Eric en Carlien ook al present, Rob stond er al en even later kwamen Ronald & Lilian aan, Patrick K en ook Patrick P en toen ook Nico aankwam zijn we maar vertrokken.

Klein groepje dacht ik zo (30+ appeltaart met slagroom besteld, blijf ermee zitten!) maar gelukkig sloten links en rechts toch wat renners aan. (o.a. Peter, Herman, Marc, Wilbert) De grote “klapper” was bij het opdraaien naar de slingerdreef want daar kwam ineens een man of 10 bij! (Kom ’t toch nog goed met de appeltaart)

Het rijden zelf…kopbeurten (en zeker in het begin) waren bij de meeste korter dan anders. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander, maar ja het is allemaal nog even aftasten en het seizoen isnet begonnen. Algemeen beeld is wel dat de meeste toch aardig scherp de winter zijn doorgekomen, op een paar kneusjes na dan. Marc G die nog last had van zijn onfortuinlijke val op een boomstronk, Rob K die nog zoekende is naar lucht en Marc van Z. die toch nog wat kleine pijntjes had overgehouden van zijn aanrijding alweer een tijdje terug.

Deze ochtend zelf verliep een beetje grijs met af en toe een waterzonnetje maar in ieder geval droog en met wat voorzichtigheid in de bochten was het prima te rijden. Nog een paar nieuwe rijders zonder van Boxel tenue (Nick en Alexander) maar de kleding is besteld dus dat komt wel goed. (nog even geduld)

Het was nog even zoeken met de discipline, tot 2x toe situatie met een auto (Alphen en Gilze) welke niet geheel goed ingeschat werd door de voorste rijders waardoor de groep even brak, maar in het algemeen keurig gereden. En niet op zijn “Bels” wisselen zoal ge-opperd was tijdens de jaarvergadering maar gewoon 2 aan 2 naar achteren.

De snelheid schommelde zo rond de 32 in ’t uur; dus rustig aan begonnen; naarmate we dichter en dichter bij Ulicoten kwamen ging de snelheid omhoog. Bijna ongemerkt passeerde we de landsgrens het “finale parcours” op. Het was tam dus op verzoek van Louis maakte ik plaats voor hem want hij zou ’t spul eens flink wakker schudden. Dat schudden was van korte duur; niemand ging mee en na 500 meter was Louis alweer terug in de groep. Meerle door en masse de weg op richting grens/Grazen; hier brak de groep in twee evenredige brokken. Hans (van ’t vlees) riep nog “kom op Joost” maar ik zat klem achter een rochelende Rob en nog wat anderen. Toen ik eindelijk een gaatje had probeerde ik de jump naar de voorste groep te maken maar zonder hulp kreeg ik dat gat van zo’n 100 meter niet dicht. Toch wel jammer want de benen en het hoofd waren goed; dan maar het voortouw genomen om tempo te rijden tot aan Knooppunt; dit mede met good old Jan Oomen en Rob. Wat er dus in de finale is gebeurd geen idee en wie er gewonnen heeft werd mij bij Knooppunt onder het genot van slagroom met appeltaart (bedankt Bart) ook niet duidelijk. Maar ja, het smaakte er niet minder om!. De meeste bleven niet lang zitten daar een groot deel van de club weer acte de presence gaf dezelfde middag bij de spinning marathon voor het goede doel georganiseerd door Richard van L.

(en die zal ook wel conform de van Boxel mentaliteit op een gepaste manier afgesloten zijn)

Geef een reactie

Sluit Menu