Ritverslag Scherpheuvel, oh nee toch niet; dus dan ritverslag Scherpenheuvel; oh nee ook niet, dan maar ritverslag op Moederdag 8 Mei

Toen de toertocht Scherpenheuvel zich aandiende was het een week van hagel; veel wind; natte sneeuw; vorst aan de grond en Winterse luchten. Er werd door de KNMI met diverse kleurcodes getoverd; dus toch maar eens opgezocht wat dat nu betekend. (Vroeger was ’t gewoon kwaai weer of niet; tegenwoordig krijgt het weer een kleurtje opgespeld) dus de uitleg:

 

Weeralarm code geel: Als het weeralarm wordt afgegeven met code geel, dan wil dat zeggen dat het weer gevaarlijk kan zijn, en dat je daar ook daadwerkelijk rekening mee moet houden. Door dit weeralarm met code geel, moet je rekening houden dat als je buiten activiteiten gaat doen er een risico is, dat door het weer de buiten activiteiten gevaarlijk kunnen worden.

Weeralarm code oranje: Het weer is echt gevaarlijk, en er kan veel schade ontstaan, en andere ongelukken door het weer. Blijf het weerbericht goed in de gaten houden, en het is beter om niet naar buiten te gaan als het niet nodig is, en dus geen risico`s nemen die niet nodig zijn.

Weeralarm code rood: Gevaarlijk weer, en beter dus binnen blijven. Code rood wordt afgegeven als er veel schade en andere ongelukken kunnen ontstaan verspreid over een groot gebied. Code rood moet dus echt serieus genomen worden, omdat er toch nog vaak mensen overlijden door ongelukken die gebeuren tijdens deze weersomstandigheden.

Kik, hier kunde wa mee; welke kleur ook, het wordt afgeraden voor buiten activiteiten en laat dat nou net daar zijn waar wij onze sport beoefenen. (buiten) Anyway zoals gebruikelijk klopte er weer niet veel van alle dreigementen en is het de afgelopen 2 weekenden prima weer geweest om te fietsen. Was de zondag van 1 Mei nog aardig fris maar er was verder geen “kleurtje” te bekennen wat gevaar zou kunnen betekenen; dus met 25 man aan de start. Idem met Hemelvaart op de donderdag; hier nog beter weer en met 21 man heerlijk rondje gereden. (met toch Kees achter het stuur) Afgelopen zondag was de eerste echte lekkere warme zomerse zondag ochtend dus voor vele voor het eerst in zomertenue de weg op. En voor de tweede keer met ons waarschuwingsbord (designed and made in Chaam) achter op de bus:

Pas op Klote Grote Groep Fietsers.

Volgens Jan van Rijen werkt dit prima want achteropkomende auto’s nemen meer tijd en aandacht voordat ze blind de bus voorbijsteken. Mede aangestoken door het lekkere weer een grote groep met wat toeristen in de zucht van onze groep. (ik heb op de Boerenbaan persoonlijk nog een blauwe van Oekel naar achteren gestuurd want meerijden in onze groep is voor collega’s uit Gilze of aspirant leden maar niet voor profiteurs en andere weggebruikers die niets met onze vaste ronde te maken hebben; deze kunnen gewoon achteraan sluiten; dat is verder prima) Wat verder opvalt is dat Jeroen van B al enkele malen net buiten Molenschot aansluit en dat er dan toevallig ook een auto in de buurt staat? Laat hij zich afzetten om zo alles te sparen voor de eindspurt??

 

Ook weer van de partij onze Miquel; met zijn 15 lentes jong haalt hij de gemiddelde leeftijd drastisch naar beneden en hij gaat nog naar school, dus gaat waarschijnlijk het gemiddelde IQ drastisch omhoog. Hopelijk neemt Miquel de tips van Jan van Rijen in acht vwb op kop rijden en ook met zijn houding kan er nog wel ’t een en ander verbeterd worden. Maar desalnietemin zoeft onze Miquel lekker mee in de groep en komt aan in Galder in de luwte van de bus. Ook gelijk oproep trouwens; heeft iemand nog maatje 2; 3 over (broek/shirt; oud tenue) voor onze Miquel want nog een extra nabestelling zit er waarschijnlijk niet meer in.

Verder nog opvallend: de grote opkomst uit de regio Gilze, gezellig en luidruchtig (en dat zal ’t blijven want John gaat voor een topklassering in de aanwezigheid competitie) Na zo’n uurtje fietsen ging de teller naar 35/36/38 en hoger en daar zijn we niet meer onder geweest tot aan de meet in Strijbeek. Voorwaar een heerlijk ronde met mijzelf terugvindend in groep twee want tussen Meerle en Grazen brak de groep.

Kop over Kop in goed gezelschap hard in de achtervolging en bijna (ja bijna) onze vlees expert uit Galder op de streep verslagen! Ondertussen had Jan vanuit de bus Knoopunt maar geinformeerd dat er veul fietsers aankwamen dus extra koffie op de warmhoudplaat! Gezellige boel allemaal; zowel tijdens de ronde als bij de koffie. Oh ja Vinnie zat op ’t terras; zal ook langzaam terugkeren van zijn blessure en een pluim voor Ronald K die vanuit Schijf wederom halverwege aansloot (Chapeau!)

Tot Pinksterzondag!

 

Geef een reactie

Sluit Menu