Minimale opkomst

Geachte lezers

Op 18 mei 2016 komt er een appke van onze Joost:

AS zondag rondje Oesterdam! vertrek 08.00 uur galder met pauze in Tholen. 130 km terug in Galder zo tegen 13.00 uur.
Ik dacht nog dat is gezellig even met zijn alle afzien op de Oesterdam.

Ik denk het zal voor mij wel het zwaarste worden omdat ik 3 weken geleden onder narcose een nieuwe eethoek heb laten plaatsen en daarna 14 dagen niet mocht fietsen (goede smoes kubus) en als ik dan op Strava kijk fietst iedereen behalve ik.

Op vrijdagavond had ik besloten om een klein rondje te rijden want dan fietsen er niet veel en dan ziet niemand me, rij ik op een stuk bergop (chaam uit) wordt ik ingehaald door een oude man in een auto(abraham van Eil)..

Hij zei het gaat goed, dus ik dacht mooi even achter die leswagen een stukje bijkomen maar nee hoor hij gaf flink gas want hij stond per uur, iets wat ik niet geloofde want in de week ervoor was er op sis 6 dat die lessen vaak in natura betaald werden.

Op zaterdagavond nog effe naar Bart M een appke gestuurd maar deze was nog draaierig van middags zei hij, toen ik op strava keek begreep ik dat hij had 18100 rondjes gereden op de Haansberg in Gilze Noord(het vroegere Rijen).

Op Strava was ook te lezen dat Jan-Jaap van Dorst met 17 andere ook dat rondje had gereden ik dacht hebben wij zoveel leden uit die gemeente??? of waren het zijn fietsvrienden?

Zondagmorgen werd ik om 6 uur wakker keek uit het raam en het regende een beetje, gauw mijn tablet gegrepen en weeronline, buienradar, knmi, opgezocht.

Deze gaf aan dat het vanaf 7.00 uur droog zou zijn en dan een klein beetje regen, maar mocht geen naam hebben het zou na 13.00 uur meer gaan regenen, maar Joost zei dat we dan thuis waren dus geen probleem.

Ik nog effe contact gezocht met T. vd V uit BN en die ging ook, dus gelukkig ik hoefde niet alleen.

Zogezegd zo gedaan wij om half 8 verzameld bij de Brandweer in BN en we gingen richting Galder aankomsttijd 7.49.25 uur.

De eerste 2 waren er al Kees van Boxel en Wilbert Menten, niet veel later kwam de rest Joost vd Velden, Carlien van Eric, Peter Feskens, Nico Horsten en Jan Oomen en niet te vergeten Jan van Rijen uit Galder.

Om 8 uur werd er geroepen we gaan vertrekken maar Paul Janssens uit Gilze noord had beloofd te komen want dit was echt iets voor hem.

Ik heb nog even gedacht zou die JJ van Dorst toch veel fietsvrienden hebben omdat ze gisteren wel achter hem aan reden.

De gebroeders van Eil hadden een plechtige communie we weten niet wie bij wie en de hoeveelste.

Ronald en Lilian waren er al en voor sommige zaten er te weinig hoogtemeters in of hadden gewoon geen zin, oja Leo had last van een opening.

Om 8.06 werd besloten om weg te rijden alvorens er een discussie was over zadels, Tonny had een breed zadel nodig??? Peter had een ander draagvlak, en Carlien had er een met een gleuf voor het touwtje?

Na 2 bochten melde Carlien aan Nico dat ze geen string aan had. dus daar konden we niet onder schuilen als het ging regenen.

Het ging lekker, regelmatig kwamen we aan kop want met 8 personen kun je je niet verschuilen, persoonlijk ging het voor geen meter maar ik kon nu nog de narcose de schuld geven.

Nico Horsten melde me in Nieuwmoer als het weer zo blijft brengen we het er goed af ik keek opzij en zag dat Nico zijn zonnebril op had.

2 kilometer verder hebben we een ramp kunnen voorkomen Carlien haar touwtje kwam bijna tussen haar trappers, omdat op te lossen deed ze haar regenpak, dus Nico en ik ook want wij reden er achter.

In Huybergen kregen we een regenbui dat was een stortbui niet normaal, ik dacht was ik ook maar fietsvriend van JJ of deed ik ook maar mijn communie of kwam ik maar uit de Rijen, toen ik dat dacht was ik blij dat ik in de regen fietste.

Net voor de Oesterdam werd het droog en konden we droog waaien tot aan de koffie met gebak.

Daar zouden Ronald en Lilian wel zijn want die waren er een dag van tevoren al want ze zaten in Oostkapelle zei iemand!!! Galder – Tholen 73 km en Oostkapelle – Tholen 76 km  dus die komen niet dacht ik nog.

Zitten we daar aan de koffie komen er wat oudere mensen binnen zeggen ze dat is die rijke of rijpe fietsenmaker uit Galder dat kon (ik) niet goed horen maar ze bedoelde Kees v B uit Galder.

Ik denk wel dat we volgend jaar niet meer hier terecht kunnen want we lieten er een puinhoop achter niet normaal, maar de opmerkingen die gemaakt werden waren van een dermate zwaar kaliber dat we een stop in Tholen volgend jaar wel kunnen vergeten.

Na de koffie, thee en cola en een heerlijk stuk appelgebak vervolgde we onze weg.

Na 15 kilometer kwamen we de beer van Schijf tegen genaamd Ronald Kokx hij vergezelde ons en bracht het gemiddelde flink omhoog.

Persoonlijk vond ik het te hoog net zoals nog een medefietser maar daar gaan we het verder niet over hebben.

Moe nat voldaan vrolijk en sfeervol kwamen we in Galder aan we pakte onze spullen, en gingen naar huis.

Toen kwam Joost het is open dag bij Leo van Boxel, tja wat doe je dan na zo’n helse tocht effe bij Leo kijken.

We waren niet met vele maar ze spraken ons aan over onze opvallende verschijning we waren allemaal zo vies dat we op de vloeistofdichte vloeren moesten blijven want dat konden ze makkelijk schoonmaken.

We waren sprakeloos er waren toch een paar dingen die ons opvielen Ons = Joost, Nico, Wilbert, Ronald en ik):

– Een hele mooie zaak complimenten Leo het zag er perfect uit,
– Leo zijn vrouw een tijdritpak aan had.
– Een actie foto van Eric van der Velde.
– Er veel bekende waren.
– Veel mensen zeiden dat we vies waren.
– het weer regende toen we naar huis fietste(Baarle-Nassau,Schijf of Etten Leur maakte niet uit).

Al met al was het zwaar supergezellig en nat, ik hoop dat na dit verhaal te lezen hebben iedereen spijt heeft dat ze niet mee zijn gegaan.

Kees en Jan hartstikke bedankt voor het rijden.

gegr KUBUS uit Baarle – Nassau