Zondag 11 Maart 2018, 1e ritverslag 2018 van Boxel Ronde

Voor het eerst zover ik me kan herinneren hebben we de opening van het wegseizoen een weekendje uit moeten stellen. Dermate veel sneeuw op vrijdag “verplichtte” veel leden om extra na te borrelen na de jaarvergadering (en Ed veilig thuis gekomen deze keer, volhouden Ed voor 2018!) en de zaterdag daarop met dooi en weer vorst in de nacht betekende niet veel goeds voor zondag 4 Maart om met een stel bronstige fietsers de weg op te gaan.
Dus druk app-verkeer op de zondag ochtend rond 07.00 en we waren er al snel uit dat een weekje uitstellen verstandiger was. Onze chauffeur van dienst Kees zit (heeft geen smart phone Jeroen/Bas, iets voor vaderdag?) niet op de app dus die belde ik daarna; Kees had net koffie en boterhammen op; aangekleed en gereed om naar Galder te komen, dus Kees kon goed gevuld terug naar bed.
(De rest van de club trouwens ook)

Dan de ECHTE start van het seizoen afgelopen zondag met primeur Jeroen van Boxel, (zoon/broer van) hij heeft de voetbalschoenen definitief in de wilgen gehangen en gaat zijn sportief geluk op de weg proberen. Aan de fiets zal het niet liggen; keuze genoeg,…. maar ja GESTA 3 of Fietsclub Kees van Boxel is niet geheel van hetzelfde niveau.! Daar kwam Jeroen ook achter want na zo’n ¾ van de zondag ochtend zocht hij toch maar de bus op, verstandig, over de kop-rijden kan altijd nog!

Verder rondkijkend deze ochtend rond 08.30; ikzelf weer terug na zo’n 4 maanden “revalidatie” na knie ongelukje; Ed die bij Hazeldonk aansloot en herstelt is (schijnt?) van zijn “stuurfout” na de veldtoertocht van vorig jaar. Rob Kusters en ook Rene Jansen weer van de partij; nog zo’n kneusje van vorige jaar gelukkig weer terug en al liggend op zijn stuur de vaart er goed in had. Laatste die we nog missen zijn Wilbert die hopelijk over een maandje of zo weer aan kan aansluiten en onze Ton! Als deze er allemaal zijn, zijn we pas echt compleet!
Het was een druilige ochtend; water van boven, van onder, van voren en van achteren, nat dus. De nieuwe kleding is gelijkt gedoopt. Verder aangepaste ronde langs de HSL en Ulvenhout buitenom ivm diverse weg werkzaamheden (zal nog wel een tijdje duren)
In Galder al met zo’n 12 man van start en onderweg diverse die aansluiten zodat we op 30 totaal kwamen; ondanks het druilweer zeer mooie opening van het seizoen.!
Moet zeggen dat deze 1e ronde met een knap tempo afgeraffeld werd; naar mijn gevoel in ieder geval vlotter dan de opening van vorig jaar; dit ondanks de wat mindere omstandigheden.
Gebeurde er niets? Jawel; ook wij zijn “ramptoeristen” en toen we net buiten Bavel een niet normaal rokende schouw zagen (ze waren binnen matrassen of zo aan het verbranden leek ’t wel; zoveul rook of we hebben een nieuwe Paus, kan ook) brak dan ook de groep om even polshoogte te nemen. Duurde niet lang (geen nieuwe Paus) dus en-masse weer op pad.
Fluitje: ja, is er en gebruikt in enkele gevallen; net uit de bocht met 30 man; vochtige weg; lastige wind en niet iedereen accelereert even snel dus ff aan de fluit om alles bij elkaar bij te houden.
De laatste kilometers was het én bijna droog én wind mee waardoor ik samen met onze vlees specialist uit Galder lekker zo’n 40 in ’t uur richting Teeuwen kon hobbelen met het hele spul in onze zog.
Dat was dan ook gelijk het laatste wapenfeit voorin want in de finale brak het al voor Meerle omdat (vernomen uit betrouwbare bron) Herman ’t gat liet vallen (t’is altijd een ander)
Kunnen we twee dingen doen: verstandig zijn en de rit uitrijden of (tegen beter weten in) proberen het gat dicht te rijden; lukt natuurlijk niet want het spul voorin staat ook niet stil maar als een stel Hontige Herten natuurlijk gekozen voor optie 2 en met snot en slijm op de bek naar de finish lijn.
Tuurlijk niet ingehaald; groep 1 zat al aan de kopjes (koffie stond nog te pruttelen) bij Knooppunt toen wij binnen kwamen.
Oh ja bijna vergeten; Rob die alweer binnen door kwam net voor Ulicoten (vanwege een lekke band stuk af moeten snijden…..mmmm) en complimenten voor a.s. vader Ronald die gewoon van de partij is terwijl hij toch echt niet meer in de buurt woont!
Geen idee trouwens wie als eerste zijn wiel over de meet duwde; stel daarom ook voor dat voor as zondag de winnaar ook gelijk het ritverslag schrijft!
Was een gezellige boel al die blauwe fietsers na-keuvelend over de 1e ronde; de wandelgroep aan de koffie en bier; sjapappen die weer binnen vallen. Alsof we nooit weg zijn geweest, smaakt naar meer!

As zondag dus 08.00 ik heb net het weerbericht gehoord; weer kans op sneeuw op zaterdag, min veul graden in de nacht dus leden houd de app in de gaten op de zondag ochtend, just in kees!

Mvg Joost

Sluit Menu