8 van Chaam Classic, 232017 door Kubus

Geachte lezers
 
Een tijd geleden zag ik dat op 23 juli de Acht van Chaam classic weer op het programma stond.
Ik dacht kubus als je daar weer aan mee gaat doen, doe dan niet zo gek als vorig jaar, toen moest ik ons Anja bellen om me naar huis te laten transporteren.
We kregen gelukkig visite om 14.00 uur dus ik dacht dan ben ik zeker op tijd thuis anders komt het weer niet goed.
 
Zondagmorgen 23 juli
 
Om 6.00 was ik al wakker dus was ik op mijn gemak  gaan ontbijten en toen om 7.00 uur vertrokken want ik dacht wat extra kilometers kan geen kwaad, dus een beetje fris maar wel lekker wat kilometertjes maken ideaal. Via Minderhout, Meerle, Ulvenhout naar Chaam. Lekker rustig aan gekomen in Chaam was ik de eerste van de VB’s alleen onze Louis zat daar natuurlijk al achter de kassa om die vele wielrenners goed te begeleiden en te steunen en te laten betalen voor zijn perfect uitgezette tocht.
Louis regelt alles in de puntjes ongekend wat een inzet heeft die man daar mag je trots op zijn.
Maar de kroegeigenaar (Ad de Beer) als die 7% van Louis zijn inzet had gehad dan was alles geregeld. De koffie was er nog niet, maar Ad gaf zijn jongste dochter opdracht om koffie te halen en die ging dat met volle tegenzin doen, ze kwam terug met een thermoskan waar 7 koppen koffie inzaten en er zat al 32 man. Na deze actie nam de jongste dochter haar tas en weg was ze.
Ik wou graag een kop thee maar daar durfde ik niet meer naar te vragen want dan had ik beter bij Belle Vue kunnen  gaan halen, dan had ik het eerder gehad en die gaat pas om 14.00 uur open.
 
Toen kwam de 2e VB renner binnen Hans Van Eijl ook altijd goed lachs en hij zuchte toen al, ik zei gezopen gisteravond hij zei nee toen begreep ik zijn zucht.
Daarna kwam snel Tonny van de Velde met zijn kinderen binnen. Een mooi clubje hebben we dan toch weer he, om trots op te zijn.
Joost heeft alles betaald en we vertrokken voor de eerste lus. Paul J en Joost op kop alleen ik zat op de 2e plaats met een mafkees van Jeroen van Beijsterveld.
Ik denk dat wordt weer zwaar want ik met mijn lompe dikke lichaam ga ik dat natuurlijk afleggen tegen die Chris Froome uit Gilze.
Het ging lekker tot Wilbert mij weer op het matje riep want ik reed te hard voor sommige. Ik zou graag weten voor wie maar dat komt wel een andere keer.
Net voor Riel zijn Jeroen en ik naar achteren gegaan heb van niemand geen commentaar gehad over mijn rijstijl maarja ook daar kan ik mee leven.
Toen kwamen we net voor Goirle bij het stoplicht aan. Zien de twee voorste renners de pijlen niet en gaan we rechtsaf de poppelseweg op.
Staat een bord verboden voor fietsers en raad eens wie er op kop zat ja juist HANS VAN EIJL!!!! Beroep Autorijschoolhouder.
Zelfs de bus waren we even kwijt maar onze Tonny zat zo weer achter ons(bedankt voor het rijden Tonny)
 
Wij over gestoken,  een fietspad op en toen door Goirle geslingerd om onze weg te vervolgen.
Via mooie wegen kwamen we op een kasseienstrook uit, meteen werd die Paul Jansen en Jeroen gek en die begonnen te racen over die kasseien en ik moest me ook weer eens niet laten kennen dus wij effe lekker harken op die kasseien. Alleen er was toen wel effe n klein valpartijtje geweest vanwege deze actie.
Weg vervolgd verder niet veel spannends af en toe beetje wind tegen maar geen problemen sommige vonden van wel.
Toen reden we van Baol naar Chaam rijdt die Peter Feskens gewoon 37 km per uur en dat was heerlijk hoor effe uitwaaien.
 
We kwamen aan bij het Chaamse Wapen waar we weer met open armen werden ontvangen door Louis niet door Ad want die had geslapen met een of andere treurwilg of zo tenminste hij keek zo.
Het werd wat drukker en Ad vertrok naar het cafe wat beter was voor ons, toen kwam er een echte ober.
Een boom van een vent die moeite had met een dienblad met 7 stukken appelgebak. Maarja het kon misschien zijn eerste keer zijn dat hij bij de beer werkte dus we ik gaf hem het voordeel van de twijfel en hield mijn bakkes effe dicht. Gelukkig hadden we good old Toos van Raak die met de koffie en thee kwam dat ging wel goed.
Het jammere was wel dat er geen slagroom bij zat want het appelgebak was zo taai het leek wel dat hij niet van deze week was.
Ik had een beetje last van mijn nek dus ik zei tegen Hans Van Eijl ik ga niet mee verder want het gaat niet zo, Hans bleef gelukkig bij mij want ik dacht als ik hier alleen moet blijven dan ben ik wel erg vroeg thuis. 
De rest ging verder en Hans zei Kubus ik moet om half 1 thuis zijn want dan gaat de oppas weg en zijn vrouw deed ook mee met de classic.
Ik dacht kaassie dan ben ik ook op tijd thuis.
We wilde wat drinken bestellen maar dat duurde even voor dat kon maar toen snapte we het, er was een nieuwe serveerste genaamd Daphne.
Dit was volgens mij een volle zus van die ober die ook vandaag zijn eerste dag werkte bij het Chaamse Wapen.
Niet veel later komt John Kuipers binnen die was moe en had heimwee naar een gewoon pilske.
Naast ons zat de ploeg van Smeekens(wit – rood) wij (zwart – rood) maar Daphne zag het verschil niet ze wou dat wij ook wat voor hun af moesten rekenen.
We hebben een half uur nodig gehad om die domme gans uit te leggen dat ze teveel vroeg.
3 x 2.30 en 1 x 3.50 is 10.40 zeiden wij maar zij zei steeds 15.40 zelfs John riep het harder dan normaal en dan weet je wel maar toch luisterde ze niet.
Ik heb nog gevraagd dat inclusief pijpen was maar dat was niet want ze werkte liever met Marokanen en Antillianen dus de toon was gezet.
Even later kwam de rest aan bij het Chaamse Wapen, Nico Erik en Jack Marinus en die laatste maakte het feest compleet die heb ik thuis de schuld gegeven dat ik te laat thuis was.
Daphnee vond ons steeds minder leuk maar voor ons werd het steeds gezelliger.
Rond 13.30 kwam de eerste pasta die was van dezelfde leeftijd als de appeltaart.
Louis kwam erbij zitten en er werd wat gedanst, gezongen en gitaar gespeeld er werd zoveel gedaan dat ik niet allemaal meer precies weet zal ik maar zeggen.
Ze hadden mij voor mij berekend dat als ik 9.5 uur zou wachten was ik om 2.00 uur thuis zou zijn en dat moest ik zijn.
Het ritverslag van Jack M was ook erg apart, uniek en gaaf.
De opmerkingen van Louis waren zoals atijd goed en raak.
De muziek werd steeds beter we konden zelfs gitaar spelen en zingen op muziek van Anita en AC&DC.
De rit naar huis was erg lang en de baarleseweg lag er niet zo meer bij als een paar uren van te voren en het leek of ik met de mtb was, het was een barre tocht voor de fiets.
Thuis aan gekomen zag anja dat het afstappen anders ging dan normaal en ok de verhalen die ik 3x vertelde werd ze niet blij van.
Maar na de douche en wat eten ben ik toen maar weer aan de Leffe gegaan.
 
Woensdag 26 juli
 
Ik had zondags nog 2 kaartjes gekocht voor mijn vrouw en mij dus we moesten even naar de Acht van Chaam want ik moest even daar gaan kijken of Louis alles in orde had die dag.(kan niet anders bij Louis)
Anja zei doe niet zo gek als afgelopen zondag, ik zei nog je kent me toch dat gebeurd nooit 2x in 1 week.
Ik was maandagmorgen om 5.00 uur begonnen en was woensdagmorgen om 12.00 uur thuis met 3 uur slaap, dus effe douchen en eten en hup we gaan er naartoe.
Om 15.00 aangekomen bij de acht en zag ik een aantal vb renners warm rijden en dan wordt je jaloers dat hun wel het lef hebben en ik niet.
Ik vond het een genot om te zien hoe de jongens van ons cluppie goed stand hielden in deze tornado van wielrenners.
Ik ben trots dat ik jullie ken vb renners het was een genot om naar te kijken.
Na de finish ben ik richting het Chaamse Wapen gelopen met ons Anja en tot mijn grote schrik liep die Boom en zijn homofiele zus Dapnee ook rond.
Wat kost het Chaamse Wapen dat een omzet.
Ik het Chaamse Wapen gepasseerd met ons Anja en toen kwamen we bij het beste en gezelligste plek in Chaam. Namelijk bij Louis en Yvonne.
Twee hard werkende mensen met een mooie voorbereiding om iedereen te voorzien van eten en drinken en toiletgelegenheid.
Het eten was beter en het drinken was er sneller en het werd allemaal keurig verzorgd.
Daar hebben we de wedstrijd gekeken en genoten van alle vb renners.
En ook van Puck natuurlijk.
Mannen en vrouwen ik vond het GOUD ondanks wat kleine tegenslagen, onhandigheden, opmerkingen.
Ik vind dat we trots moeten zijn op zon clubke.
 
Louis Yvonne bedankt voor de goede zorgen 
 
Gegroet Kubus
 
Sluit Menu