Zondag 21 Mei 2017, Joost

Ritverslag Zondag 21 Mei 2017

Op verzoek van onze Robbie maar weer eens in de pen geklommen om een verslag voor het nageslacht op digitaal papier te zetten over de ervaringen op deze zondag ochtend.

 

In tegenstelling tot wat ik normaal doe (meestal als 1e van start om 0800) heb ik het “Gilze scenario” gevolgd, dwz niet gelijk starten maar ergens aansluiten en zodoende geen kopbeurt hoeven te doen (of heel efkes) en dan fris en vrolijk de finale fluitend doorhobbelen!

 

Scenario geslaagd kan ik achteraf zeggen; heb maar één kopbeurt hoeven te doen, nu lag dat niet aan het laat aansluiten maar aan de (wederom!) grote opkomst. Maar eerst maar de groep tegemoet gereden; dacht ik bij de Galderse Meren de groep aan te zien komen bleek het andere groep te zijn waar ik bijna bij aansloot. (Deze groep reed voor ons in Bavel maar ging net op tijd rechtsaf voordat ze door de “van Boxel” kudde opgeslokt werden)

Terug naar de juiste groep, deze werd voorafgegaan door onze Robbie in zijn eentje en bij Ulvenhout ging hij pas naar achteren en sloot bij mij aan. Dacht ik eerst dat hij zijn klompen nog aanhad (ook bij bruiloften en partijen zijn klompen zijn favoriete schoeisel) bleek het dus nieuwe fel gele fiets-schoenen te zijn maatje behoorlijk groot (in scherpe bochten raakte Robbie bijna zijn voorwiel)

Na een korte uitleg waarom hij voor de groep uitreed (goeie benen) en ook had hij al afgesproken met Kubus om eerder af te zwaaien, wat ze ook deden bij de vijfsprong net voor Uicoten,  dus vol gas er tegenaan in zijn eentje!

Over Kubus gesproken trouwens, uit betrouwbare bron vernomen dat hij om 0600 wakker was geworden deze ochtend en toen maar gelijk op zijn fiets gesprongen, hij had er al zo’n 50km op zitten voordat hij aansloot. (kilometers maken voor de Marmotte)

Deze ochtend was het trouwens “men-only day”, daar de dames hadden gekozen voor de zijwielrentocht (toertocht met zijwieltjes? zie https://www.zijwielrent.nl/lenterit/)

Aangezien er vanuit Galder al met een straf tempo werd vertrokken (schuld van de haas Robbie) sloot Gilze dan ook verder in Ulvenhout aan. Op de slingerdreef moest Bart Kubus verlaten ivm een platte band maar nam niet veel later zijn positie weer in alsof er niets gebeurd naast de Kubus(Wat hij later net buiten Gilze weer deed want hij sukkelde met zijn thuiskomerke; zat niet lekker in zijn fiets)

Grote groep, grote discipline en hoog tempo, zo constant hoog in de 30; zeker het tweede gedeelte.

Bij Ulicoten keek de ene rooie hoe de andere rooie ervan door ging (ben benieuwd wanneer dat andersom wordt) en de gehele meut er zonder uitzondering achteraan aan.

Volgens sommige (ik noem geen namen maar hij heeft koeien) moet de finale maar eerder beginnen zodat er meer verschil gemaakt zou kunnen worden indien er een groep ontsnapt. Deze wens maar gelijk ontzenuwd want; gaan we niet aan beginnen! (en zou niets veranderen)

Het hele spul bleef dus aardig bij elkaar en aangezien ik het Gilze scenario had gevolgd zat ik redelijk vooraan om te zien (meen ik) hoe Piloten-Bas op zijn gemak iedereen voorbleef; toch wel klasse.

Ben benieuwd wie deze kerel bij de individuele tijdrit gaat verschalken! (Paul is al met de voorbereidingen bezig dwz hij heeft de maandag erop vrij genomen)

Na doorkomst in Strijbeek vernam ik van Ronald dat we met dik 35 in ‘t uur ons rondje gedaan hebben en nu met het stijgen van de temperaturen en conditie ziet dat er goed uit voor de komende rondes!

Ah ja, ook nog het vermelden waard; vorige week sloot Vinnie weer aan en “per ongeluk” heel de ronde mee uitgereden na lange afwezigheid, nu zullie Ronald nog en ouwe tijden herleven weer! (Of onze Rob Kusters, zou ook weer leuk zijn om hem weer ons fietsend onder ons te zien mits zijn omstandigheden het toelaten)

 

Hoe dan ook; geslaagde zondag; nu dubbel programma met as donderdag Hemelvaart rondje; en op zondag toertocht voor de liefhebbers!

Mvg Joost

Sluit Menu