Zondag 2 april 2017, de Hoogmis

De Hoogmis, Heel Vlaanderen staat vandaag langs de kant van de weg om te kijken naar de, volgens hen, belangrijkste koers van het jaar: de ronde van Vlaanderen. Hoe onwetend zijn zij! Het is immers ook gewoon van Boxel ronde, met finale uiteraard. En dan kan Michel Wuyts wel iedere minuut 829x de naam Tom Boonen in zijn mond nemen, van kleppers als Witte en Rode Tonnie, of John Kuipers heeft onze Belgische vriend nog nooit gehoord. En dat belachelijke enthousiasme over de terugkeer van de Kapelmuur valt ook in het niets bij de door ons iedere week te nemen Goudberg. Ze moesten eens weten. De opkomst was ditmaal mede door diezelfde Ronde van Vlaanderen wel wat minder dan we dit seizoen gewend waren, maar het is toch een mooi groepje bij elkaar. Uit Gilze zijn we maar met 6, maar daar zitten dan wel drie laagvliegers bij, waardoor de kans dat ik hetzelfde kan doen als vorige week in de finale meteen tot 0 gereduceerd wordt. Helaas, maar het is niet anders. En mijn lead out van vorige week moet al op tijd afzwaaien omdat ie in Amsterdam met z’n zitmaaierke een gazonnetje moet gaan bijwerken. Gelukkig stuurt ie nog wel ff een uiterst charmante foto met huispak- en werkschoenencombi. Als je lang genoeg wacht, wordt het vanzelf een keer mode. Het rondje zelf gaat redelijk vlot voorbij, ik heb mijn retro (of; spuuglelelijke….) Nederlof bij, en dat spijt me eigenlijk al binnen 10 km. Wat een k#tfiets is dat toch. Helaas kan ik in tegenstelling tot Tommeke niet onderweg van fiets wisselen dus dat wordt afronden op het bul. Bij Kennes (of Kennis, weet ik veul) trek ik zelf maar weer ten strijde tegen beter weten in. Gelukkig is mijn lijdensweg al voor het grensbordje klaar, want daar wordt ik ingelopen door de rest. Met pijn en moeite kan ik de rest van de finale volgen bij de grote groep. Maar daar zijn de drie eerder genoemde laagvliegers al uit vertrokken, om nooit meer terug gezien te worden. Ik heb horen vertellen dat er niet eens gesprint is bij de streep omdat Bas v G de andere twee simpel uit de wielen reed. Het lijkt wel of hij zijn Apache ook met de beentjes aan moet drijven zoveel power zit daar in. Op de Strijbeekseweg zijn wij rechtdoor gereden omdat ik het plan had om wat extra km te gaan maken. Helaas is het nooit zover gekomen omdat ik drie keer lek reed en de ambitiebal toen ook leeg was. Volgende week ga ik er zelf hws niet bij zijn omdat op zaterdag de noord Franse kasseien bedwongen moeten worden. Maar voor wie wel gaat: veel plezier bij de eerste toertocht van het jaar naar Postel.
Paul

Sluit Menu