Nondepie

Een week eerder dan op het jaarprogramma stond, stond de wekker serieus vroeg dit fietsjaar. Want hoewel ik me na de jaarvergadering had voorgenomen om heel het seizoen later aan te sluiten kan ik het verzamelen in de Fazantendrift om 8 uur eigenlijk niet missen. Zeker niet nu Jack zijn huis heeft weggegeven aan zijn zoon, en we nu onder zìjn raam staan te fluisteren over de te volgen strategie, op JOHN na uiteraard. Raar; als ik JOHN probeer te typen springt zelfs het toetsenbord automatisch op Capslock.

Ondanks het weer en het tijdstip hadden we toch een stuk of 10 barre strijders klaarstaan. Ook Jack was weer van de partij na een week afwezigheid, het was wel fijn geweest als ie even had laten weten wat ie aan het doen was. Omdat mijn vorm nog te wensen overlaat na een winter vol verbouwen en zonder sporten dacht ik ff een JOHNNETJE te doen bij het vertrek. Maar op 3 man na weigerde iedereen te vertrekken waardoor het al op de Bavelseweg een noeste achtervolging wind tegen werd. Wel tof dat JP en Abebe een beetje kalm aan deden zodat wij makkelijk terug konden komen. Wat de neuk smeert Abebe trouwens op zijn brood dat ie zo stompzinnig hard rijdt in het begin van het seizoen?? (Jij een idee Roel?)

Finaal versleten na het viaduct reed Nick gelukkig lek zodat wij allemaal ff bij konden komen. Gooit die thrillseeker trouwens nog gauw ff zijn Crack’ndale tegen de vlakte vlak voor we weer wegreden, niet wetende dat een u welbekende fietsenmaker uit Gilze gestopt is met deze prulmeuk, en dat ie dus bij schade kan fluiten naar z’n garantie. Zelluf weten….

Dankzij de lekke band van Nick (attent trouwens dat JOHN meteen klaarstond met zijn binnenbandje met lang ventiel) hoefden wij niet door Ulvenhout om aan te sluiten bij de rest.

Bij de starters uit Galder dit maal geen fluoriserend jasje, zou hij een feestje hebben gehad de dag ervoor?

Het tempo zat er stevig in gedurende de rit en de windkracht 5 maakte het een pittig rondje voor alles en iedereen.

Het leek wel of het begin van de finale nog een eind naar voren was gehaald want bij het afdraaien van de Rooie Weg schoot het tempo de lucht in.

Bij Kennis voor ben ik zelf naar voren gereden, maar door mijn totale gebrek aan vorm in combinatie met pittige wind tegen mocht het eigenlijk geen demarrage heetten.

Vrij kort daarop reed een groepje ware kleppers weg om nooit meer terug gezien te worden. Ik zag Richard v Loon passeren, Erik H, Frank, JP en Abebe (die zelf wel bepaald waar hij zijn handen op z’n stuur laat GVD!) excuses als ik iemand vergeet te noemen.

Bas v B deed nog verwoede pogingen om bij de voorsten te komen maar dat had weinig kans.

Eenmaal in het groepje geklopten deed Bas wel het leeuwendeel van het werk. Dat kon ik mooi bijhouden van achter uit, want de pijp was al ver leeg bij het opdraaien van de Goudbergseweg.

Wat me in dat groepje nog meer opviel was de onstopbare drang van Herman om aan de billetjes van Roel te zitten, twijfel overheerst over wat daar nou de reden van was. Geen zin om op kop te rijden, of is Pui zijn achterwerk zo woest aantrekkelijk?

Na wat rondkijken in ons groepje besefte ik dat Hans M er niet bij zat, dus dat dit hèt moment voor mij was om geen kopwerk te doen en wel te sprinten. Bij navraag had hij er zondag ‘geen zin in’.

Volgende week weer een rondje met hopelijk wat beter weer en minimaal dezelfde goede opkomst!

Mvg Paul

Sluit Menu