Bij deze tocht was ik wel bij dus heb ik wat meer “live” informatie die ik kan delen. Kees was ondertussen retour uit Spanje en had al gemeld dat hij aanwezig kon zijn. Frisjes deze ochtend dus handschoenen aan; geen spijt van gehad; zeker nadat ik Ton zag die blauwbekkend met koude handjes Galder binnen reed. Ook al was het zonnetje voorspeld, met heldere nachten zijn de ochtenden fris. De gebruikelijke sterke verhalen deden de ronde alsof er niets veranderd was! Zo klokslag 08.30 probeerde ik traditie getrouw samen met Hans van E (die van die L) ’t voortouw te nemen maar we werden al gelijk gedwarsboomd door een ander koppel. (tóch nog iets veranderd) Maar eerst nog even kennis gemaakt met Gert. (Welkom!) Vertrokken we al met een aardig groepje, na aansluiting in Ulvenhout waren we uiteindelijk met 28+ (plus want als een magneet trokken we heel wat onuitgenodigde gastrijders aan) Daar ik zelf al wat kilometers op de zaterdag had gemaakt was deze ochtend voor mij een rondje om “uit te rijden” en zeker ’t eerste uur ging dit wel; tempo was tot aan Baarle gemiddeld niet zo hoog. Wel is te zien dat er renners bij zijn die beslist niet stil hebben gezeten de afgelopen maanden want er is toch wel wat verschil in de groep. Maar ja, seizoen is net begonnen, nog even geduld en met langere avonden en stijgende temperaturen zullen er meer er meer mogelijkheden komen om bij te trainen. Op de “rooie” weg werd er toch behoorlijk tempo getrokken en zo richting Ulicoten zaten we constant tussen de 35 en 40. Was benieuwd of het verleggen van de finale naar net buiten Ulicoten mensen zou aansporen om er gelijk vandoor te gaan. Nee dus, dit gebeurde dus niet en zo ongeveer bij de grens zag ik aan het spatbordje dat Bas ervandoor ging, met een kleine 100 meter daar achter een groepje achtervolgers. Toen Ronald besloot er achteraan te gaan leek het mij een goed idee om Ronald te volgen (en ik mijn kielzog weer de rest) en zodoende in Meerle was ’t het hele spul weer bij elkaar. Dit bleef eigenlijk zo tot op de Goudberg waar het brak in een paar groepjes; zat zelf op zo’n 100 meter van de koplopers maar kon niet zien wie er als eerste over de meet ging. Ook zich ook niet belangrijk; lekker meegehobbeld en mijn ding gedaan. Bij Knooppunt zat de Loopse Groep uit Galder al onder de biggen lampen dus naar binnen snel aan de koffie.! (en nog wat sterkers; net als de verhalen)
Resume deze 2e ronde:

  • Niet iedereen even sterk (kan ook niet)
  • Koffie is van hetzelfde niveau als vorig jaar
  • Ton Gert is gaan halen die dreigde er af te waaien in een van de bochten net voor Alphen en hem keurig terug midden in de groep parkeerde
  • We toch wel (erg?) hard door Baarle gingen na de rotonde waardoor er zeker achterin flink aangetrokken moest worden om bij te komen.
  • Oversteken van de weg met verkeer (wel/niet stoppen/met zijn allen) nog wat fine-tuning nodig heeft (denk aan de renners achter je)
  • Erg druk onderweg; groep blauwe fietsers die we meerdere malen tegen kwamen; andere groepen; verkeer; nog meer fietsers; we waren niet de enige onderweg deze ochtend.
  • Gastrijders die zich mengden in het eindgebeuren van onze ronde wat niet de bedoeling is.
  • As zondag derhalve vertrek 08.00!

Mvg Joost

Sluit Menu