Verslag Zondag 10 Maart 2019

Het was droog (in Porto) (door Paul)

 

Al op zaterdagmiddag werd duidelijk dat het geen wilde bedoeling zou worden op zondagmorgen vanuit Gilze. Op de app waren al verschillende faalhazen die de voorkeur gaven aan op zaterdag van de weg afgeblazen worden ipv op zondag. Gelukkig waren Nick en Bas v B wel van zins om gewoon de van Boxelronde te gaan rijden waardoor ik in ieder geval niet alleen door het baggerweer zou hoeven.

Toen op de ochtend zelf Roellll ook van de partij bleek te zijn, kon mijn dag niet meer stuk uiteraard.

Bas had besloten dat het weer te slecht was voor de maiden trip van zijn nieuwe Ridley en dus kwam hij aankakken op een soort racefiets met voorvering en Loeki-wielen. Het is dat ik hem er Parijs Roubaix er al ooit op heb zien rijden anders was het lachwekkend geweest.

Al vrij snel bleek het vooral koud en nat te zijn met een beetje wind. En hoewel de pussies uit Gilze massaal thuis bleven was er gelukkig een flinke delegatie uit Galder en omgeving, waardoor we samensmolten tot een groep van  zeker 20 lichtgestoorden net buiten Ulvenhout.

Zo’n beetje tijdens de uiterst veelbelovende kopbeurt van het duo Rob en Rene (piemels op tafel) merkte ik dat ik godsallejezus moest piesen. Dat is normaal gesproken al niet prettig maar als het koud en nat is lijkt het nog 6 keer kouder en natter met een volle blaas.

Maarja, bijna een kopbeurt dus die eerst maar afgewerkt met Roelllll (waar werd in hemelsnaam voor gefloten trouwens bij het opdraaien van de klinkers??), en daarna als een speer naar de kant van de weg om te gaan zoeken naar waar voorheen de payniss zat, dat bleek nog lang niet mee te vallen met handschoenen dus die eerst maar uitgetrokken. Naar mate de druk afnam nam de moraal toe, en terwijl ik mijn handschoenen aan Kees gaf bij de bus bleek dat ik wel een behoorlijk gat had op de groep: in de beugels dus en gas erop. Eerst achter de bus, maar toen Jeroen v B ook met panne kwam te staan helaas zelfstandig. Heb trouwens niet meer meegekregen of Jeroen nog terug is gekomen met fiets.

Ondertussen trouwens wel het besluit genomen dat er vandaag geen koffie zou worden gedronken in Galder ivm de kou en de regen, ziek worden kan immers altijd nog.

Tot menigeens verbazing gingen we tussen Alphen en Baarle niet linksaf Klein Bedaf in, en om het nog gekker te maken reden we ook niet de Rode Weg op! Het zal wel met het weer te maken hebben gehad.

En toen! De finale…. Ik had me vooral voorgenomen dat de eerste demarrage van het jaar voor mij moest zijn. Ik had ook een lichtblauwe Cannondale gespot onderweg dus er was zeker wel concurrentie voor de kamikaze-demarazie. Gelukkig bleek ik de eerste malloot te zijn. Nou is dat al vaak gelukt, maar nog nooit tot Meerle; dus dat is altijd het eerste doel.

En tot mijn grote verbazing lukte dat! Daar keek ik achterom en ik zag dat het gat best wel groot was, doel dus maar bijgesteld: op kop blijven tot buiten het dorp. Ook dat lukte, vanaf daar stond de wind een heel stuk gunstiger, dus dat was tof alleen op kop. Toen ik op de t-splitsing nog steeds los was begon ik stilaan te geloven dat het kon lukken. Eenmaal bij ’t Smokkelaartje keek ik achterom en zag ik een heel eind niets. Hoewel het natuurlijk allemaal onbelangrijk is en buiten een aantal malloten om helemaal nooit iemand het zal weten laat staan begrijpen, ben ik zelden met een meer tevreden gevoel over de streep gereden!

 

 

 

Sluit Menu