Ritverslag Zondag 17 Maart 2019

‘KLEREN AAN DE HAAK”

Vorige week zondag was de aftrap van ons “wegseizoen”; tussen haakjes want ’t leek meer op de start van een zwem seizoen. Nat nat en natx2; veul water van boven, van onder, voor en achter, druilzooi dus.

Ook voor deze zondag hadden de weergoden van alles voorspeld maar… de zaterdag was verrassend genoeg bijna zonder regen en op deze zondag ochtend zo rond 0715 wat druppeltjes en geen bestuurs-appjes nodig of ’t wel verantwoord was om te vertrekken.

Dus kleren uit kast; nog ff poepen; 2 boterhammen Nutella en naar de winkel; stond al een groepje klaar inclusief gastrijder Ad Vromans. Ad had via onze vlees-specialist Hans tip gekregen met van Boxel mee te rijden, Ad overweegt lid te worden dus een test rondje wel zo verstandig Hans zelf niet gezien..jammer want we gaan hem nodig hebben in de laatste kilometers t.o. het sprint geweld uit Gilze. Gelukkig hebben we Richard nog die momenteel de eer hoog houdt!

En deze zondag de complete ronde; nu geen verkorting maar gewoon de volle 78 kilometer aan de bak. En dat hebben we geweten; was het eerste uur nog goed te doen; wel veel wind maar droog later werd het wat anders. En ook incl. Kees aan het stuur met 23 man/vrouw en-route; mooi aantal!

De wind en nog niet iedereen op koerstempo zorgde nogal voor wat onrust; en gaten in de groep, fluit was ook nodig diverse malen.

Zo richting Baarle-Nassau werd het een partij donker en toen Louis en ondergetekende het stokje doorkregen voor onze kopbeurt barste de hagel/wind/regen los. Ging hard te keer en er werd al geroepen in het peleton om te schuilen, maar ja nat=nat dus doorgaan maar. Het tempo daalde van +33 naar -28 in ’t uur en tot onze “ontzetting” kwam er 4 man ex Gilze die de kop overnamen. Slecht voor onze ego maar goed voor het tempo; deze mannen hebben al wat meer snelle kilometers in de benen. (deze week weer trainen dus) Heel de rooie weg in het wiel van het Gilze blok; pas richting Ulicoten en finale werd het stokje weer doorgegeven.

Finale was min of meer een herhaling van vorige week; alleen niet Paul solo maar wel met groepje Gilze, het brak in 3 stukken; en groep drie wist door goed kop-over-kop door te draaien groep 2 bij te halen. Groep 1 pas gezien in Strijbeek waar ze omkeerde richting huis (op Bas na, die had nog zin om na te praten)

Bij Knooppunt goeie koffie; lange vingers en vette hap; altijd goed. Na nog wat borreltjes (waarvan een rondje van Richard die nog prijzengeld/bonnen van Carnaval overhad) tevreden en nat naar huis.

En net als vorige week kleding aan de haak; eerst drogen; het zand er uitkloppen en dan pas de wasmachine in. Als het de voorspellingen kloppen gaat het weer beter worden en zijn de hopelijk de Maartse buien afgelopen volgende week!

 

Tot zondag.

Mvg Joost

 

Sluit Menu