Ritverslag Zondag 6 Maart 2022 door Hans

OPENINGSTRIT 2022

 

Vrijdag voorafgaand aan de openingsrit, de jaarvergadering gehad, dit jaar met een minimale opkomst van zo’n 12 personen, wellicht door de late communicatie in combinatie met de Carnavalsvakantie. Het voordeel van de lage opkomst was, dat de dagvoorzitter geen enkel probleem had om de orde te handhaven en zo vlotjes door de uitgebreide agenda kon.

Belangrijke zaken zijn natuurlijk de revue gepasseerd zoals:

1.       Vertrek openingsrit zondag om 08:00 uur of 08:30 uur, zeker 45 min aan gespendeerd

2.       Het gebruik van de fluit

3.       “Vrijwillige” deelname helpen MBT Chaam

4.       Waar we na afloop “koffie” drinken? (voorlopig De Leeuwerik)

5.       Try out van het Belgisch doordraaien

6.       Jan Oomen in het zonnetje zetten ivm verjaardag: 80 jaar (nee, geen traktatie van cake)

7.       Na beëindiging van het lidmaatschap van Rooie Tonnie (jammer!), we nu Rooie Paul gewoon Rooie kunnen noemen.

Al met al, 2 uur over zitten lullen, totdat Joost naar huis wou en wij ook moesten vertrekken.

Dan maar door met de openingsrit, mooi weer, wel koud en dikke wind. Bij de start, een magere opkomst en zoals afgesproken gestart met Belgisch doordraaien, waarbij het misging op het viaduct bij de Galderse meren tussen Fok (Marco Fokkema) en Leo, nog even wennen dus. De groep werd stukken groter In Ulvenhout en zo werd koers gezet richting de finale en regelmatig hoorden we de fluit om vervolgens iets te temporiseren en langzaam de snelheid weer op te voeren. Mooi om te zien dat sommige dingen ook niet veranderen: John Kuipers die weinig/geen kopwerk doet.

Aanbeland net voor de grenspaal ging het gas open, waardoor de groep in stukken uiteen viel en sloot ik, door een forse inspanning van Herman aan bij het voorste groepje, Bas, Jeroen, Eelco, Fok, Paul, Bartje, Herman. Daar schudde ik nog eens flink aan de boom, waardoor de een na de ander moest lossen, (keep on dreaming), maar Eelco en Jeroen wouden wel eens een echte inspanning doen en reden op het gemakske weg bij de rest op het begin van de Goudberg en hoorde later dat Jeroen de dagprijs had gewonnen.

Ondanks dat het af toe wat rommelig was met doordraaien, viel het niet tegen. De vluchtige contacten zijn leuk, zo klets je met iedereen weer een beetje bij. Laten we de komende weken maar even kijken hoe het verder gaat en dan een beslissing maken. Meest opvallende vandaag is dat Joost zijn jarretels was vergeten, waardoor zijn beenstukken op enkels lagen en je kon zien dat Campina goede zaken doet in Casa Van de Velde.

 

.
Sluit Menu