Ritverslag Zondag 31 Maart 2019

“HENNIE KUIPER”

Afgelopen zondag alweer de 4e vaste ronde van ons prille fietsseizoen. Waren de 1e twee ritten gewoon nat en kou, de aansluitende 2 ritten waren niet nat maar met veel wind.

Dus ook deze zondag, met het verzetten van de klok een paar minuten abuis en dus al in volle sprint op de Kerzelseweg naar de groep toe, mijn 1e lucht al verknald.

Na een topweekend met 36 deelnemers vorig weekend, nu een keurig aantal van 23. Een deel van onze vrinden uit Glize gingen de “Hennie Kuiper Classic” rijden, we kwamen ze dan ook tegen zo rond 09.00 te Gilze.

Altijd al gedacht dat Hennie ergens in de Achterhoek woonde (Overijssel hoorde ik later) maar hij bleek dus ook in Ossendrecht of daar ergens gewoond te hebben (ik kan er niets van terug vinden dus vraag me af waar de Doortrappers nu precies geweest zijn)

Over Hennie zelf zie:https://en.wikipedia.org/wiki/Hennie_Kuiper

Deze ronde; 1 man met fluit en veel wind en niet iedereen met dezelfde benen of “zogenaamd lek” achter de bus is niet praktisch, had lucht nodig om bij te houden laat staan fluiten. (Kreeg dan ook een officiële waarschuwing onderweg; maar heb ik tactisch gepareerd)

Finale zullen we het maar niet over hebben; meer meters maken de komende weken (klok is verzet) met de hoop iets meer mee te maken dan alle geparkeerde fietsen bij Knooppunt of achterkant van de bus.

Dus…tijd voor wat statistiek na 1e maand op de fiets:

4 ritten:

9 deelnemers met een volle kaart!

10 deelnemers met een kruisje minder

13 in de middenmoot met een 50% score

En 9 leden die pas 1x op tijd uit bed wilden komen

 

 

En nog een update vwb Knooppunt; as zondag zullen we (ga ik vanuit) kennismaken met de nieuwe beheerders /uitbaters van Knooppunt Galder Het Wapen van Galder Marbert en Maaike

Koffie is geregeld; let op ook de drank-kaart is gewijzigd (andere brouwer) dus waarschijnlijk gee ranja meer op tafel!

 

Tot zondag,

Mvg Joost

Sluit Menu