Ritverslag Zondag 14 April 2019

Afgelopen zondag de 1e 3-punter op de kalender; voorgaande jaren was de 1e toertocht ook gelijk de langste (Scherpenheuvel, en vele jaren daarvoor nog Hakendover), deze zondag deden we een rondje Hapert/Bladel.

Oorspronkelijk een rondje van Ton en Rob; nu al weer wat jaartjes vast op de kalender. Voorgaande jaren meestal met een stralend zonnetje; nu met temperaturen rond 0 Celsius heel wat anders, winterkleding nog steeds nodig.

(gelukkig ziet het komen Paasweekend er goed uit wat temperatuur betreft)

Op de zaterdag ervoor waren er al 2 Galderse leden die deze rond gereden hadden; op diezelfde zaterdagavond nog meer leden van “deze kant van de Mark” aangetroffen met een glas bier + nootjes en bitterballen; gezien de consumptie zag ik het toch wel wat somber in vwb de opkomst. Gelukkig met wat diehards  mede feestgangers (Raimond en Rene), Leo, Wilbert Marc en zelfs Bas die al vanaf 0700 (bij-2C op zijn fiets zat) en Kees in de bus hadden we toch al een groepje die de koude en wind trotserend vertrokken.

Hans had de avond ervoor nog voorzichtig gepolst hoe laat we Chaam zouden passeren maar zo rond de klok van 08.20 geen Hans te zien, hij zal de wekker wel niet gehoord (of gezet hebben)

Net voor het opdraaien van de weg Chaam-Gilze werd raapten we een groep uit Gilze en zodoende hadden we een mooie groep van totaal 15 + Kees in de bus.

Na de passage in Riel die gelukkig verliep met de bus (stond al te wachten op ons) draaiden we langzaam de Brabantse Kempen in

Hier was het dat we al “slinger de slanger” langs diverse pittoreske plaatsen richting het “Nekkermanneke” gingen. Ook handig; het uitdelen van de GPX op voorhand is handig; er is altijd wel iemand in de groep die kijkend op zijn navi links roept waar we rechts moeten,  maar alles verliep verder prima. Enigste lid dat we enigszins kwijtraakte was Kees in de bus. Toen we Dalem door knalde op deze zeer rustige zondag (iedereen in de kerk of nog in bed) passeerden we 2 paarden die 3-kwart van de weg nodig hadden, voor ons geen probleem, voor de bus wel.

Toen wij al koffie+warme appelpunt met slagroom hadden besteld kwam Kees gelukkig toch nog aanwaaien; mooi op tijd voor zijn appelpunt.

Na een 2e rondje drank vertrokken we voor de laatste 57 km zo ongeveer. Deze werd zoals gebruikelijk in een toertocht met een straf tempo afgeraffeld; ik was zelf blij toe dat de groep wat uitdunde in Alphen want 10+ bier in de avond ervoor en een snel ontbijt is niet voldoende om een hongerklop te voorkomen. (werd al een bietje zuur in de keel)

Ook nog vermeldingswaardig dat Chaam uit we zo’n 500 of zo vrachtwagens tegenkwamen; waarschijnlijk spasti truckersfestival/tocht of iets dergelijks, zeer lovenswaardigs initiatief; maar ja, zat Kees eerst achter 2 paarden; nu moeste hij aan de kant voor al die toeterende meer dan 2pk voertuigen.

Uiteindelijk was het Wibert die mij begeleide naar Galder centrum en zie daar; onderweg raapte we nog een “de Bud rijder” op; en nog wel ons ex Frank Sinatra Ton van Riel in zijn eigen kenmerkende stijl!

Al bij al de 1e 3 punter binnen en met Parijs-Roubaix nog te goed een mooie zondag!

Mvg

Joost

p.s. het is 2e Paasdag de vaste ronde; stond/staat verkeerd op de kalender (wordt nog aangepast)