Ritverslag Zondag 7Juli 2019 door Jan – Oesterdam

Toertocht Oesterdam      07-07-2019

10 voor acht. Verzamelen. Na wat verhalen wie er wel en niet komt, vertrekken we met 9 fietsers richting Zeeland. Zeker niet te veel, maar het is wat het is.

In een soepele tred via Zundert (omrijden voor opgebroken weg of nieuwe brug) , Achtmaal enz enz.

In de bus is het natuurlijk opletten voor verkeer en inhalers die een fietsclub niet snappen. Maar het bord achterop de bus is voor velen toch een teken om voorzichter te zijn.

Met een mooie temperatuur gaan we de polders in.

En als er dan (bijna) geen verkeer op de weg zit ga je in de bus op andere dingen letten.  Voor je zie je een verscheidenheid aan lichamen.

Er zijn er die op de fiets zitten alsof het geen moeite kost. Maar er zijn ook zwoegers. Toch is de groep mooi aan elkaar gewaagd.

Wat opvalt is dat iedereen mooi dezelfde clubkleding aan heeft.

Dan let je op de helmen. Zwarte en witte zijn de favoriet. Er is er een met een blauwe streep. Wil die opvallen of is het een afwijking?

Er is er ook een met een rode bandana onder de helm. Misschien toch tijd voor een clubkleur? Met een dik salaris en de kas in huis moet dat lukken.

En dan valt mijn oog op de schoenen en sokken.

Een met zwarte schoenen en zwarte sokken met een subtiel reflectie streepje.

Een met zwarte schoenen en witte sokken met lengte streep. Maar geen oog voor detail. Een streep mooi met de achillespees omhoog en de ander zomaar tot een dotje.

Een met witte schoenen en witte sokken, die bijna kniekousen lijken te zijn.

Iemand met zwarte schoenen en gestreepte sokken. Bij beter kijken blijkt dat een sok brede strepen heeft en de ander smalle. Misschien mode of een rommeltje in de sokkenmand?

Een man met witte schoenen en zeer kleine witte sokken. Grote sokken zouden ook niet passen over de gespierde onderbenen.

Nog iemand met zwarte schoen en zwarte sokken. Maar ja, die rode bandana?

De volgende die achteraan rijdt heeft zwarte schoenen en witte sokken met, voor mij, onleesbare tekst. Zou daar op staan dat dit de snelste benen van Galder zijn?

En dan de laatste. (Te) grote witte schoenen met zwarte sokken met regenboog kleuren. Beetje uit de hoogte? Maar die grote schoenen!! Zou die lange uit vh G en nu uit G dan toch op grote voet leven?

Maar al dat kijken en mijmeren over schoenen werd verderop afgestraft door het enige pech geval. Een los schoenplaatje!!

Ook het al dan niet op het fietspad blijft boeien. Ze willen wel op het fietspad, totdat er een dame op loopt met een stevige k… .

Dan weten ze niet hoe snel ze weer op de weg moeten gaan rijden.

En dan is er koffie. Goede koffie met warm appel gebak en slagroom. Net wat fietsers nodig hebben. En de monden gingen niet alleen open voor gebak.

Ook nogal wat onzin kwam er uit. En een folder lezen blijkt niet te lukken door verschillende brilsterkte. Van min 4 tot plus 3 heb ik gehoord.

Wat wel lukte was gezamenlijk een lied zingen. Het is jammer, ( of misschien toch niet) dat de meeste inwoners van Tholen tussen tien en elf in gebed zitten. Anders had het pleintje zeker volgestroomd met mensen om dit spontane concert mee te maken.

Na de koffie in mooi tempo richting huis. Nog een stukje omleiding omdat er ook andere renners op de weg willen fietsen. Maar de omleiding was zeker zo mooi als dwars door Nispen. Misschien een idee om de omleiding erin te houden?

Mooi op tijd thuis zonder stukken en valpartijen. Bijna vallen telt nu eenmaal niet. Maar als je te laat linksaf gaat en moet draaien en je voet wil dan niet uit die rottrapper, blijf je maar net recht.

Diegene die thuis zijn gebleven hebben dus koffie, gebak, zangtalenten en een hoop onzin gemist. Maar vooral een mooie tocht. Zelfs de dikke wind op de Oesterdam was dit jaar minder.

Vanuit de bus gezien dan.

Groeten en tot de volgende.  Jan

.