Zondag 13 Maart 2022 Ritverslag door Hans

Het begon eigenlijk al toen ik aankwam bij de winkel, Ronald v R gaf opbouwende kritiek (zo vond ik het toen) over het Belgisch doordraaien en al snel na de gebruikelijke onvriendelijkheden -> en route met een man of 12.
Bij de witte pomp deed Ronald nog even een “Erik van de Velde”: je vanachteren voorbij komen fietsen als iedereen op zijn rem staat.
In Ulvenhout sloot een grote groep aan zodat we met ca 30 personen een mooi peloton hadden. Toch hoorden we regelmatig nog steeds de opbouwende kritiek van Ronald over de democratisch gekozen wijze van doodraaien, dat een aantal mensen zich afvroegen of hij niet gewoon chagrijnig was. En Ronald, dat geeft helemaal niks en kan gebeuren, niks menselijks is ons vreemd en dat absorberen we gewoon als groep.
Vanwege het grote succes en enthousiasme over het Belgisch doordraaien splitste de groep zich rondom Molenschot zodat er ineens twee groepen dit fantastische concept aan het uitrollen waren.
Kortom, wordt dus gewaardeerd. Ik zat gelukkig in de 1e groep, waarbij ik prima analyse heb kunnen maken over de blote benen van Jan Jaap en Paul.

De conclusie wil ik graag in woorden uitdrukken, gesoigneerd versus wit met sproeten en rooie shag, kijk maar even bij wie je wat vindt passen.
Op naar Baarle Nassau waarbij het nieuwe goud gewoon op de rotonde ligt, namelijk in een bocht lag diesel op de weg, Nick en Jan Jaap waren slachtoffers hiervan. Een flinke schuifpartij zorgde voor schaafwonden en kapotte kleding, hopelijk verder geen andere zaken…
Dan de finale, waarbij de slachter van Chaam vooraf werd getipt, want je weet het: Marc rijdt alleen maar mee als ie….. Voor Meerle brak het al en na Meerle schudde een aantal klasbakken nog eens flink aan de boom.
Bart, Bas en ik waren slachtoffer en een relatief grote groep snelde naar de finish, waarbij Eelco zich niet in de luren liet leggen door Jeroen om zo de dagprijs te pakken en Galders Trots Richard maakt het podium compleet
.
Trouwens allen dank voor zowel positieve als (licht) kritische feedback op het vorige ritverslag en op verzoek van de vrouw van John, ditmaal geen vermelding in het verslag.
Groet Hans


Geef een reactie

Sluit Menu