20 Maart 2022 Ritverslag door Martijn

Zondag 20 Maart – Clubrit
Na een week met lekker weer, was het toch weer lekker fris toen we bij de winkel in Galder verzamelden, met een verraderlijke wind uit het oosten. Met een mannetje of 11 vertrokken we net na 8uur voor onze wekelijkse rit. 

Na het commentaar van vorige week op het bels doordraaien, zette Ronald van Rijsbergen zich direct aan kop van de groep uit Galder. Raymond ging lekker naast hem zitten. Net na het vertrek kwamen we Bas van Boxel al tegen. Die was duidelijk niet blij geweest met zijn performance van vorige week, en had besloten eerder te vertrekken om wat extra kilometers te maken. Ronald en Raymond bleven lekker aan kop rijden, en na 3-4km werd er toch weer een poging gedaan om op zijn Bels te draaien. Blijkt maar weer dat het toch vrij lastig blijft.

Na wat mannen uit Breda & Chaam opgepikt te hebben vlak voor Ulvenhout, sloten in Ulvenhout zelf het peloton uit Gilze weer aan. Al met al weer een mannetje of 25, dus een lekkere club. Samen beukten we tegen de wind in verder richting Bavel, Dorst etc etc. Links en rechts werden er nog wat gedachten uitgewisseld over het verslag van vorige week, en tevens bleek maar eens dat Hans M. & Richard v Loon niet op 1 lijn liggen over welke afstand er nu gereden gaat worden bij de Ronde van Vlaanderen over 2 weken. Ik ben benieuwd wat het nu uiteindelijk gaat worden.
Terug naar de rit. Vlak na Alphen gebeurde het onverwachte. Ineens reden we midden in de hagel, die ook nog eens horizontaal in ons gezicht waaide. De hele organisatie in de groep was meteen verstoord en is eigenlijk daarna nooit meer helemaal teruggekomen. De hagel ging uiteindelijk over in natte sneeuw, maar met een lekker windje in de rug knalden we door naar Baarle met Jeroen en Eelco die qua tempo alvast een voorproefje voor de finale gaven. Met de glijpartijen van vorige week nog in ons achterhoofd, en de natte sneeuw die lekker bleef vallen, gingen we in slakkengang door Baarle-Nassau, waarbij de inmiddels beruchte diesel rotonde stapvoets genomen werd.
Met het windje in onze rug, knalden we over de rooie baan weer met ruim 40km/h naar de finale. Maar eerst moesten we nog even wat wind overwinnen tussen de rooie baan en Ulicoten. De een na de ander zakte terug in de groep met de opmerkingen; “voor mij geen finale vandaag… tis veel te chaotisch” – quote Rob M.; “voor mij geen finale vandaag… ik merk wel dat deze fiets niet zo lekker rijdt vergeleken met waar ik de afgelopen weken op reed. Heb het echt taai” – quote Paul J.
In de finale verhoogden Eelco, Jeroen & Bas al snel het tempo waardoor er een groepje van 8 man weg was; Eelco, Jeroen, Bas, Richard, De Speer, Herman, John & ondergetekende. Na wat speldenprikjes hier en daar, plaatste Jeroen in het bos op de Goudbergseweg de beslissende demarage. Alleen Eelco kon hem volgen en voor de rest was de 3de plaats het maximaal haalbare. Van een afstandje zag ik Eelco op het laatst nog uit Jeroen zijn wiel springen om de dagprijs op te halen. Maar ik moet bekennen dat ik de finish foto nog niet heb gezien…..

 

Geef een reactie

Sluit Menu