21 Maart 2010

Huybergen.

De eerste tourtocht van het nieuwe wielerjaar stond op het programma. Hoewel de weergoden ons niet geheel gunstig gezind waren stonden we toch met 29 renners aan de start in Galder. Een hele mooie opkomst voor een tourtocht, zeker gezien de weersomstandigheden. Een compliment waard aan de aanwezigen…..! Vanwege wat logistieke problemen ( of gewoon slechte afspraken…!?? )  van de mannen uit Gilze werd er 10 minuten later vertrokken als de afgesproken 0830 in Galder. Onderweg hebben we niemand meer op hoeven pikken, want door het oponthoud was iedereen reeds in Galder gearriveerd.

Nadat onze voorzitter nogmaals benadrukte dat het een tourtocht is en er dus rekening gehouden moest worden met de snelheid en de bus konden we vertrekken. De regen en de aanwezige wind maakte de gevoelstemperatuur er niet beter op, maar iedereen bleef hopen op verbeterde omstandigheden, want dat had de “altijd betrouwbare” buienradar vanochtend toch nog belooft…..!?

Ondanks de wind en het gegeven van een tourtocht werd er toch nog aardig doorgereden wat achterin het peloton af en toe toch wat gemopper en extra inspanningen opleverde….als je aan de kop rijd van zo’n grote groep heb je blijkbaar niet in de gaten dat het op de smalle bochtige wegen extra ploeteren is aan de staart van het peloton om bij te blijven… Gelukkig voor sommige renners besloot Marco Hoppenbrouwers na 40 km maar lek te rijden, waardoor enkele renners even konden uitblazen en anderen wat overtollig vocht konden lozen.

Karl O”Neill had inmiddels afscheid genomen van de groep en is op eigen houtje verder gegaan. Onderweg kwamen we overigens in de vorm van Bart Marinus nog wel een afgedwaalde van Boxel rijder tegen. Bart moest helaas op tijd thuis zijn maar dacht door de groep op te zoeken en enkele honderden meters mee te fietsen toch zijn puntjes mee te kunnen pakken….Leuke poging Bartje…..!

Na een kleine 65 km kwamen we bij onze stop in Woensdrecht aan , maar niet voordat 2 km voor de stop Jaap nog lek had gereden en Marc pech had met een kapotte ketting en Marco en John besloten tegen het asfalt te gaan….! Gelukkig konden beide heren na wat oplap werk gewoon verder. Al met al een bewogen eerste deel van de tocht dus…De warme koffie, thee, chocomel en , na inschatting , ca 10 verschillende soorten gebak waren meer als welkom… èèn maal binnen begonnen de meesten toch te voelen hoe nat en koud het buiten was….

Het is dan ook altijd weer bijzonder aangenaam om naar het opwarmen weer de natte kou in te gaan…..LL… Na enkele kilometers weer warm gedraaid te hebben, was de kou al snel vergeten en werd het weer hoe meer we richting Galder kwamen steeds wat beter. Onderweg naar Galder namen we afscheid van de mannen uit Etten en nog enkele renners die een verkorte weg naar huis namen.  Er ontstond enige twijfel in de aanloop naar Galder, wordt er nu wel of niet een finale gereden…..Dit probleem werd snel opgelost door Jan Oomen en Vincent die een goede tempo versnelling eraan gaven, waardoor de groep toch nog in enkele stukken viel op de laatste 3 kilometer…..met als resultaat dat Bas als eerste zijn wiel in Galder liet zien….

Ondanks enige tegenslag en niet al te geweldig weer hebben we denk ik een mooie tocht gereden met een nog mooiere opkomst….hopelijk staan we 2e paasdag met de volgende tourtocht naar Scherpenheuvel met weer zo’n grote opkomst aan de start….( of onze penningmeester er vrolijker van wordt om zo’n grote groep elke keer van koffie en gebak te voorzien, horen we in de volgende jaar vergadering wel weer…!!JJ)

Marc

Geef een reactie

Sluit Menu