29 maart 2009

De zomertijd heeft blijkbaar niet al te veel mensen verrast: Inclusief chauffeur weer met 26 personen aanwezig vandaag.
Voor diegenen die van buiten Galder moesten komen, begon de tocht met regen, maar al gauw paste de natuur haar gedrag aan, aan datgene wat ons op buienradar.nl beloofd was: droog weer en af en toe een zonnetje. Ook vandaag waren weer enkele ‘starters’ in het peloton te signaleren. Ferdi Poppelaars had de weg van Breda naar Galder teruggevonden en in huize Roelen werd dit keer niet alles opzij gezet voor het jeugdig talent van zoon Thijs, zodat ‘de ouwe’ iets aan zijn eigen conditie kon gaan doen. Werd tijd ook, want het eens zo machtige wielerblok uit Chaam is in de loop der jaren tot een soort tandenloze leeuw verworden. Niks geen totaal controle over de koers meer, maar slechts hopend op een gunstig koersverloop zodat er ‘sneaky’ toch zo af en toe een overwinninkje weggekaapt kan worden. Galder, Gilze, Boal en Zundert zijn gewaarschuwd: Ze zijn op de weg terug!
René Jansen had ondanks zomertijd en een feestje tot half vier ’s nachts toch het idee opgevat om de tocht vanaf de start bij Van Boxel mee te gaan maken. Dit zou hem nog opbreken, maar hierover later meer.
Weer terug uit Spanje, was het Kees die de bus richting Oekel loodste om aldaar Christ op te pikken. Gekleed in nieuw tenue en met de fiets achterin was zijn doelstelling duidelijk. Na meer dan een jaar niet echt meer gefietst te hebben, was vandaag de dag om het weer op te pikken.
Met een tempo rondom de 32 kilometer per uur werd het eerste gedeelte van de tocht zonder problemen verreden. Ergens na Gilze heeft Kees het stuur aan Christ overgedragen en achter de bus zijn kilometers richting Galder gemaakt. Het was op ongeveer dezelfde plek dat een groepje fietsers uit Gilze aansluiting zocht achterin het peloton. Er werd gefluisterd dat dit de harde kern van de Doortrappers uit Gilze was, die welllicht ook de overstap naar fietsclub Van Boxel wilde maken. Vanaf Bedaf, met iets meer tegenwind, moesten ze echter alras de luwte van de bus opzoeken. Nog effe oefenen dus!
Het leek er bij Riel even op dat René Janssen voor zijn gevoel al de eindstreep in zicht had. Met een enorme inspanning probeerde hij van de groep weg te rijden om wellicht alleen over de streep te gaan. Maar voordat hij door een van de fluitisten tot de orde geroepen kon worden, werd duidelijk wat er aan de hand was. De 3 liter cola van het feestje van gisteravond was er toch teveel aan. Zijn blaas stond op springen. Voortaan toch een keertje extra naar het toilet als je de volle 80km gaat rijden, René.
Waar de wind op de Hoogstraatsebaan mischien nog wel te doen was, werd het bij het afdraaien richting Ulicoten wel duidelijk. Een straffe wind, soms schuin, soms frontaal, maar altijd tegen, was ons lot tot in Strjibeek. Tussen Ulicoten en Meerle brak de groep in tweeën maar voordat we de kom van Meerle bereikten was het gat alweer gedicht. Op Grazen wederom een splitsing, maar dit mocht de naam demarrage niet hebben. Bewust liet men achter een vijftal coureurs een gat vallen, waardoor deze jongens het laatste stuk met vereende krachten ternauwernood voor de groep uit konden blijven
Het geweldige gevoel van Tonnie van der Velden van vorige week, ligt deze week op een nachtkastje in Gilze. Benieuwd of hij ons ook allemaal een mailtje gaat sturen.
In ’t Knooppunt nog even wat zaken besproken: Volgende week gaan een aantal mensen de Ronde van Vlaanderen rijden. Voor de twijfelaars het advies; gebruik het gastenboek om iets af te spreken over vertrektijden. De groepsfoto in nieuw tenue hebben we voorlopig gepland op de week ná Pasen, zondag 19 April. Natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer, maar we zullen bijtijds een mail sturen naar alle leden zodat eventueel nog een bezoek aan de schoonheidsspecialiste of kapper gedaan kan worden.

Geef een reactie

Sluit Menu