12 juli 2009 – Individuele Tijdrit Fietsclub Kees van Boxel 2009

Als je zelf op zondagmorgen rond 9.00 uur ergens tegen de flank van een zwitserse Alp aan hangt te zwoegen dan sta je er niet direct bij stil dat 900 kilometer noorderlijker nog een groep fietsfanaten bezig is met een gevecht tegen zichzelf en/of de natuur: De jaarlijkse individuele tijdrit van Van Boxel. Rond 11.00 komt er een sms-je binnen. Op de eerstvolgende rustplaats toch maar eens gekeken, en zowaar het is de uitslag die al doorgegeven wordt! Hieronder het bijbehorende verslag van Richard en sfeerfoto’s van Johan.

Het is toch telkens weer opvallend: op ’n normale zondagsrit zitten we ergens rond de 25 deelnemers. Tijdens onze jaarlijkse tijdrit moeten we blij zijn met 15 deelnemers. Plotseling hebben dan opvallend veel mensen allerlei valide en minder valide redenen om niet ‘met de billen bloot’ te hoeven gaan. Marc van Zanten heeft er zelfs een serieuze valpartij voor over om te kunnen passen voor deze krachtmeting J Beterschap jongen en chapeau dat je er toch was! Chapeau ook voor de deelnemers die op voorhand al weten niet in de top drie te eindigen, maar gaan voor hun persoonlijke beste tijd. En telkens ook moet je bij deze tijdrit je persoonlijke record verbreken om kans te maken op een podiumplek. Neem bijvoorbeeld Vincent Kokx die het presteert om van zijn persoonlijk beste tijd maar liefst 2min 20 sec af te halen ! Ook René Janssen wist dat hij dit jaar weer harder zou moeten gaan om weer tijdritkampioen te worden. Hij snoepte nog maar weer eens 10 sec van zijn oude toptijd af. De grote overwinnaar was vandaag toch echt Ronald Kokx die dit hele voorjaar had afgestemd op deze dag. Één minuut en 32 sec sneller dan hij ooit eerder op dit parcours was. Dit resulteerde in een absoluut parcours record van 28min14sec. Uitgaande van een lengte van 19.4 km is dit maar liefst 41.23 km/uur gemiddeld! Grote klasse, hier zou zelfs Fabio Cancellara jaloers op kunnen zijn als hij tenminste de avond ervoor ook op Breda-Live met Gilze had moeten meedrinken.
Onder licht natte en licht winderige omstandigheden zijn we om 9.30 uur gestart. Velen van ons waren in de veronderstelling dat de wind héén schuin tegen, en térug schuin mee stond. Maar menigeen was onaangenaam verrast na het keerpunt dat het juist andersom bleek te zijn. En dan is d’n Baroes nog ver!

[table id=5 /]

[slideshow id=1]

Geef een reactie

Sluit Menu