30 augustus 2009 – 100 om de Beek

100 om de Beek, een tocht uitgezet door wielervereniging RTC uit Prinsenbeek.
Ik ben er niet helemaal zeker van, maar heb het vermoeden dat ons lid Rien Koeken er iets mee te maken heeft, want hij zat in het tenue van RTC aan de koffie tijdens de tussenstop bij Boslust.
Het was een heel georganiseer, maar uiteindelijk zou Kees van Boxel als enig aanwezig bestuurslid die dag zorgen voor de bus, het inschrijfgeld en geld voor koffie en appelgebak. Echter niets is zo veranderlijk als het weer en de plannen van een toerfietser. Op de zondagochtend kwamen ondanks eerdere afmelding alsnog Richard Geerts, Marc van Zanten en ondergetekende aanrijden bij de fietswinkel. In totaal waren we met 15 personen, inclusief onze trouwe chauffeur Christ.
Henk Embregts zou ons van Galder naar Prinsenbeek loodsen. Echter de door hem gekozen route maakte gebruik van een fietstunnel onder de A58 waar de bus niet doorheen paste. Dit zou niet de laatste keer voor vandaag zijn.
Zodoende kwamen we als groep iets eerder dan Kees en Christ aan. Toch maar vast zelf ingeschreven voor 15 man. Op een A4-tje was de route uitgeschreven en de snelle, doch niet zorgvuldige lezers wisten al snel te melden dat de pauze van 100 om de Beek bij Schutterslust in Bavel zou zijn. Zodra Kees en Christ ook gearriveerd waren, kregen ook zij een routebeschrijving overhandigd, en kon gestart worden.
Na niet al te lange tijd doemde een bruggetje op in het parkoers. Zou de bus mischien nog wel over het bruggetje hebben kunnen rijden, dan was het wel het paaltje midden in de weg aan het eind van de brug dat voor een onneembare hindernis zou zorgen. De bus dus al snel voor de tweede keer kwijt. Een van de 3 “ B&M finance” fietsers die ondertussen aangesloten waren, heeft Kees nog uitgelegd hoe hij weer aansluiting zou kunnen vinden. Het zou echter tot aan de rustpauze duren voordat ze de 20 kilometer omweg weer goedgemaakt hadden.
Ondertussen reed de groep lekker door. Regelmatig moest even het tempo gecorrigeerd worden, zodat ook de minder getrainde(n) konden blijven volgen. De route was uitgepijld met duidelijke pijlen, echter voor een grote groep die met meer dan 30 kilometer per uur rijdt, hadden de richtingsveranderingen wellicht iets eerder aangegeven mogen worden. Het was opletten geblazen en af en toe flink in de remmen knijpen.
Zoals gezegd bij Bosrust de koffiepauze. Omdat een deel van de groep nog steeds dacht dat we naar Bavel zouden rijden, wilden we aanvankelijk doorrijden, maar gelukkig realiseerden enkelen zich dat deze stop de enige zou zijn vandaag. De koffie en het grote stuk appelgebak met slagroom waren erg lekker.
Na de pauze ging het weer snel op weg voor het tweede gedeelte van de tocht. Iets té snel, naar later bleek, want ongeveer 10 kilometer verder ging mijn telefoon. Richard Geerts meldde dat hij bij het verlaten van het terras de bus nog wel zag wegrijden, maar dat achtervolgen geen zin meer had. Samen uit Samen thuis dus toch maar even met de bus gewacht om Richard weer naar de groep te brengen. Dit rijden achter de bus mag dan misschien ontspannen klinken, in de praktijk blijkt het echter ook stevig aanpoten. Vooral in een bochtig parcours zoals vandaag.
Net voor het viaduct bij Loenhout werd de aansluiting weer gevonden. De rit ging vervolgens over Meer richting Meersel Dreef en dan verder over Rijsbergen weer naar Prinsenbeek. De meesten van ons besloten echter om in Galder te finishen en ófwel naar huis te gaan vanwege andere verplichtingen, óf nog wat te drinken bij Knooppunt Galder.
We moeten het er in de jaarvergadering nog maar eens over hebben, maar van mij mag de 100 om de Beek volgend jaar weer op de kalender. (Al was het alleen maar vanwege de appeltaart.)

Geef een reactie

Sluit Menu